Recept uit Aan tafel met Verdi:
Terug naar Aan tafel met Verdi.
Aan tafel met Verdi recepten
de passie voor muziek de kunst van het genieten
E.G. Baur en I. Ohlbaum
Overzicht van alle recepten
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Coniglio al balsamico tradizionale die Modena (Konijn met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, jeneverbessen, knoflook, konijn, laurierblad, olijfolie en salieblaadjes
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- wild en gevogelte
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Zuppa di spinaci alla modenese (Spinaziesoep a la Modena)
- Ingrediënten:
- bladspinazie, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, vleesbouillon en witbrood
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon / boter en olie
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Involtini all'Emiliana (Kalfsrolletjes uit Emilia)
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, boter, cognac, kalfslende, parmaham, parmezaanse kaas, rundvleesbouillon, salieblaadjes, selderijblad, spek, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fragole all'aceto balsamico (Aardbeien met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamico maturato, bosaardbeien en suiker
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo alla panna (Roomsaus)
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, slagroom, tomatenpuree, ui en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fegato all'aceto balsamico (Kalfslever met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bloem, boter, broodkruimels, ei en kalfslever
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- orgaanvlees
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Torta di capelli d'angelo (Engelenhaartaart)
- Ingrediënten:
- amandelen, boter, vermicelli, citroenrasp, eidooier, gekonfijte vruchten, ricotta en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Passatelli in brodo (Kaasnoedels in bouillon)
- Ingrediënten:
- bouillon, broodkruim, citroenrasp, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas en rundermerg
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tournedos alla Verdi (Tournedos a la Verdi)
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, boter, citroenschil, eidooier, griesmeel, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, slagroom, tomaten, tournedos, ui en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette di maiale brasate con salvia e pomodoro alla modenese (Gestoofde varkenskarbonade met salie en tomaten a la Modena)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, haaskarbonade, plantaardige olie, salieblaadjes en tomaten
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Torta di riso con la zucca (Rijst-pompoentaart)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, broodkruim, melk, muskaatpompoen, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, rondkorrelrijst en water
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Pisarei e faso (Bloemknoedeltjes met witte bonen)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, borlottibonen, boter, broodkruim, knoflook, melk, parmezaanse kaas, spek, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Bollito misto (Vleespannetje)
- Ingrediënten:
- cotechinoworst, kalfsfricandeau, kalfskop, nootmuskaat, ossenstaart, prei, rundermergpijpjes, runderstoofvlees, rundertong, savooiekool, schenkel, soepkip, ui en wortel
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Arista alla reggiana (Varkensribstuk op zijn Reggiaans)
- Ingrediënten:
- jeneverbessen, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, varkensribstuk, volle melk, witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Italiaans
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Asparagi alla parmigiana (asperges met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- groene asperge en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente / samengestelde boter
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Zuppa all'Emiliana (Emiliaanse biscuit-crèmetaart)
- Ingrediënten:
- alchermes, biscuittaartbodem, bloem, chocolade, eidooier, kersenconfiture, marasquin, melk en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Cotechino con lenticchie (Gekookte worst met linzen)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, cotechinoworst, linzen, olijfolie en ui
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Risotto alla Milanese (Risotto op zijn Milanees)
- Ingrediënten:
- boter, parmezaanse kaas, risottorijst, runderbouillon, rundermerg, saffraan en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo di burra e parmagiano (Botersaus met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Sformatino di Parmigiano (Parmezaanse kaastimbaaltjes)
- Ingrediënten:
- bloem, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, truffel en volle melk
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- kaas
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Budino di riso dell'Artusi (Rijstpudding a la Artusi)
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, citroenrasp, cognac, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, melk, paprijst, suiker, sultanarozijnen en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Pastadeeg, basisrecept
- Ingrediënten:
- ei, eidooier, olijfolie en tarwebloem
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Salsa Bechamel (Bechamelsaus)
- Ingrediënten:
- bloem, boter en melk
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Torta Nera (Zwarte taart)
- Ingrediënten:
- amandelen, bakpoeder, bloem, boter, cacao, eidooier, espresso, sassolino en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Salsa verde (Groene saus)
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, mosterd, olijfolie en peterselie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Insalata del maniscalco (Salade van de hoefsmid)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, olijfolie, parmezaanse kaas en radicchio
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Frittata all'aceto balsamico (omelet met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, olijfolie, parmezaanse kaas en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- ei/omelet/frittata
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Melanzane marinate
- Ingrediënten:
- aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bladpeterselie, knoflook, reuzel en salie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Parmigiano Reggino all' aceto balsamico (Parmezaanse kaas met balsamico-azijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn en parmezaanse kaas
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla milanese (Milanese koteletten)
- Ingrediënten:
- boter, citroen, ei, kalfskotelet en wit broodkruim
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Consum Cassoni (Groentepakketjes uit de pan)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, spinazie, sultanarozijnen, ui en volle melk
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Melanzane alla parmigiana (Aubergine op Parmezaanse wijze)
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, knoflook, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, tomaten en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tortelloni alla zucca (Pompoentortelli)
- Ingrediënten:
- boter, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, pompoen, salieblaadjes en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tagliatelle al prosciutto di Parma (Lintmacaroni met parmaham)
- Ingrediënten:
- boter, parmaham, parmezaanse kaas, pastadeeg en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Polpettone dei preti (Priestergehakt)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, braadworst, broodkruim, melk, mortadella, parmaham, parmezaanse kaas, ui, varkensgehakt, varkensnet en wortelen
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sbrisulona parmese (Kruimeltaart uit Parma)
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Ciglege al Lambrusco (Kersen in Lambrusco)
- Ingrediënten:
- citroenrasp, kaneelstokjes, kruidnagel, lambrusco, ontpitte kersen en suiker
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Ravioli alla Genovese (Ravioli uit Genua(
- Ingrediënten:
- basilicum, boragie, boter, ei, gedroogde marjolein, kalfsbraadworst, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfszwezerik, marjoleinblad, oud brood, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie en snijbietbladeren
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon / pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Filetto di maiale brasato nel latte (In melk gesmoord varkensbraadstuk)
- Ingrediënten:
- boter, plantaardige olie, varkensribstuk en volle melk
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tortelli d'erbette *Tirtelli met spinazie-ricottavulling)
- Ingrediënten:
- basilicum, bladspinazie, dragon, marjolein, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie en ricotta
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla bolognese (kalfsschnitzels a la Bolognese)
- Ingrediënten:
- citroen, ei, kalfsschnitzels, parmezaanse kaas, rauwe ham en wit broodkruim
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- samengestelde boter
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Patate fritte con aglio e rosmarino (Gebakken aardappel met knoflook en rozemarijn)
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, rozemarijn en vastkokende aardappel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- aardappelgerecht
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Trippa alla parmigiana (Runderepens met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, bouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode chilipeper, rozemarijn, runderpens, ui, vleestomaten, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- orgaanvlees
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Spalle cotta (Gekookte varkensham)
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, olijfolie en rauwe ham
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Bensone (Zegenbrood)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, greinsuiker, melk en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Polenta condita (Gekruide maisbrei)
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, maisgriesmeel, melk en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sbrisulona parmese (Kruimeltaart uit Parma)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, eidooier, hazelnoten en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Salsa rossa calda (Warme rode saus)
- Ingrediënten:
- chilipeper, gele paprika, olijfolie, rode paprika, tomaten en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Salsa verde (Groene saus)
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, olijfolie en peterselie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus / mosterd
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Spongata (Kersttaart)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, ei, eidooier, honing, pijnboompitten, poedersuiker, pruimenconfituur, rum, sinaasappelsap, suiker, sultanarozijnen, walnoten en water
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Risotto con aspergi (Risotto met asperges)
- Ingrediënten:
- boter, groene asperges, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst en witte wijn
- Keuken:
- Zuid afrikaans / Italiaans
- Soort:
- rijst / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Verdure alla primavera (Lentegroente)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bosuien, boter, broccoli, citroensap, groene asperges, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peultjes en tomaten
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Mortadella fritta (Gebakken mortadella)
- Ingrediënten:
- bloem, broodkruim, ei, mortadella, nootmuskaat, volle melk en zonnebloemolie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- worst
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Baasilàn (Bisquitcake in dessertwijn)
- Ingrediënten:
- amandelen, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eidooier, eiwit, melk, suiker, zoete dessertwijn en zuiveringszout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Belga (Belgen)
- Ingrediënten:
- ei, karamelsaus, marasquin, sinaasappellikeur, slagroom en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- chocolade
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Pere cotte (Gestoofde peren)
- Ingrediënten:
- kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, peren, rode wijn en suiker
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Gnocchi fondenti (gratin van gnocchi)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / aardappelgerecht
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Piadina (ongedesemd brood)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, reuzel, tarwemeel, water, zuiveringszout en zout
- Soort:
- brood en broodgerecht