Veel gestelde vragen NL

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij hopen dat het antwoord op uw vraag hier tussen staat. Mocht dat niet zo zijn, neemt u dan contact op met servicedesk@www.heerlijkzoeken.be.

Zoeken

Waarom zie ik geen beschrijving bij een recept, maar alleen de ingrediënten?

HeerlijkZoeken is geen receptenwebsite. Als wij de recepten inclusief de bereidingswijze en andere teksten zouden publiceren, zouden we het copyright schenden. Dat willen wij niet. Wij hebben niet de ambitie om zoveel mogelijk recepten online te zetten.

Wat wij wel willen is de (hobby)kok faciliteren in het vinden van die heerlijke recepten in de prachtige kookboekenverzameling die thuis staat. Vandaar dat u alleen de ingrediënten en eventueel het paginanummer van het boek terug vindt bij het recept. Dit is voldoende op het boek van uw boekenplank te pakken en het recept snel op te zoeken.

Hoe zoek ik naar boeken?

In het zoekveld op de homepage en de zoekpagina waar de zoekresultaten worden weergegeven, kunt u een of meerdere zoektermen invullen. Dit kunnen (delen van) de boektitel of de auteur zijn. Of bijvoorbeeld ingrediënten waarmee u wilt gaan koken. Door vervolgens op 'Zoek' te klikken wordt de zoekopdracht met de ingevulde zoektermen uitgevoerd.

Onder het zoekveld verschijnen vervolgens de zoekresultaten met aan de rechterkant de kookboeken (en foodblogs) die aan de door u ingevoerde zoektermen voldoen.

Als u zoekt naar een bepaald ingrediënt, verschijnen in de zoekresultaten ook kookboeken (en foodblogs) waar dat ingrediënt wordt genoemd.

Hoe zoek ik recepten?

In het zoekveld op de homepage en de zoekpagina waar de zoekresultaten worden weergegeven, kunt u een of meerdere zoektermen invullen. Dit kunnen (delen van) de boek- of recepttitel zijn, of van de auteursnaam. Of bijvoorbeeld ingrediënten waarmee u wilt gaan koken. Door vervolgens op 'Zoek' te klikken wordt de zoekopdracht met de ingevulde zoektermen uitgevoerd.

Onder het zoekveld verschijnen vervolgens de zoekresultaten met aan de linkerkant de recepten die aan de door u ingevoerde zoektermen voldoen. Dit kan betekenen dat het recept voorkomt in een kookboek (of foodblog) dat aan de zoektermen voldoet, of het recept gebruikt een van de ingrediënten die u heeft ingevoerd.

Onze zoekmachine sorteert de relevantste resultaten bovenaan.

Waar kan ik allemaal op zoeken?

Eigenlijk op alles waar u maar op wilt zoeken. Dit kunnen delen van de titel van een kookboek of foodblog, de titel van een recept, de auteursnaam, en andere termen die bijvoorbeeld in de beschrijving van een boek voorkomen. Maar het belangrijkste zijn misschien wel de ingrediënten van een recept.

Wij hebben de recepten van de kookboeken (en foodblogs) doorzoekbaar gemaakt zodat u heel specifiek op een bepaald, of meerdere ingrediënten naar recepten kan zoeken.

Waarom vind ik geen recepten uit bepaalde kookboeken?

Om te kunnen zoeken naar recepten in een kookboek moeten wij de recepten in het boek indexeren. Dat betekent dat wij het kookboek, de recepten en de ingrediënten doorzoekbaar moeten maken.

Op dit moment is het doorzoekbaar maken van recepten nog handwerk en kost dit veel tijd. We werken er hard aan en hopen onze verzameling doorzoekbare boeken elke maand verder uit te breiden, maar helaas zijn we nog niet zo ver dat alle kookboeken al doorzoekbaar zijn op ingrediënten.

Het kan dus voorkomen dat u een boek thuis heeft staan dat wij nog niet hebben kunnen indexeren. In dat geval kunt u het boek ook zelf indexeren. Kijk hier hoe dat werkt. En mocht u kookboek onverhoopt nog niet op onze site staan, meld dat dan op servicedesk@www.heerlijkzoeken.be en we maken het, zo mogelijk, in orde.

Hoe zoek ik recepten in mijn eigen boeken?

Hiervoor moet u zich hebben aangemeld en zijn ingelogd. Als u bent ingelogd kunt u boeken (of foodblogs) uit de zoekresultaten toevoegen aan uw persoonlijke boekenplank. Klik hiervoor op de knop ‘Op boekenplank’.

Door vervolgens bij het zoeken een vinkje te zetten bij 'Zoek alleen op uw eigen boekenplank', zoekt u alleen naar recepten binnen uw eigen kookboekenverzameling.

Boekenplank

Hoe plaats ik boeken (of foodblogs) op mijn persoonlijke boekenplank?

Zoek eerst het kookboek (of foodblog) dat u wilt toevoegen aan uw eigen boekenplank. Type bijvoorbeeld de naam van de auteur in het witte zoekveld midden op de zoekpagine (of homepage) en klik vervolgens op 'Zoek'. In de zoekresultaten rechtsonder ziet u nu een of meer kookboeken van de auteur die u hebt ingevuld. Klikt op het boek dat u wilt toevoegen om naar de detailpagina van het boek te gaan en klik vervolgens rechts bovenin op de knop ‘Zet dit boek op mijn boekenplank'.

Account & Lidmaatschap

Hoe verwijder ik mijn account?

Bent u ontevreden over HeerlijkZoeken en wilt u niet langer gebruik maken van de dienst, dan kunt u uw account zelf verwijderen. Op uw accountpagina vindt u een knop waarmee u uw account permanent verwijderd.

Waar heb ik een betaald abonnement voor nodig en wat kost het?

Na inschrijving krijgt u van ons een maand te tijd om HeerlijkZoeken gratis & onbeperkt uit te proberen. Als u na deze maand gebuik wilt blijven maken van de volledige functionaliteit en content vragen we u daar een abonnement voor af te sluiten (29,99 euro per jaar). Op onze lidmaatschapspagina staan alle voordelen overzichtelijk op een rijtje.

Waarom vragen jullie geld voor onbeperkt gebruik?

Ontwikkeling en hosting van de website, alsmede het onderhouden van content zoals recepten en ingredienten kost veel tijd en geld. Om dit goed te kunnen blijven doen en om niet teveel afhankelijk te worden van commerciele partijen, vragen wij u om een bijdrage in de vorm van een abonnement.

Ik ben enthousiast over de website. Kan ik meehelpen?

Ja dat kan zeker. U kunt meehelpen met het indexeren van uw eigen kookboeken. Voor elk geindexeerd kookboek met meer dan 30 recepten, geven wij gratis zes maanden abonnement terug. Voorwaarde is dan wel dat het boek volledig is geindexeerd en door ons is goedgekeurd.