Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, boter, ei, olie, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout
Keuken: Nederlands / Hollands
Soort: aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, gebroken rogge, stroop en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, poedersuiker, roomkaas, rozijn, sinaasappelrasp, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding / groente
Ingrediënten: foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / varkensvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: gevogelte / groente
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: alikruiken, inktvis, kappers, krenten, olijfolie, pastis, peper, venkelknollen, venkelzaad, witte port en zeekat
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Ingrediënten: brandewijn, kaneelstokje, rozijn, suiker en sultana's
Soort: zoet
Ingrediënten: citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild / hartige hapjes
Ingrediënten: amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Ingrediënten: azijn, ei, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Frans
Soort: condiment
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: ansjovis, grof zeezout en olijfolie
Keuken: Nederlands / Zweeds
Soort: inmaak / vis / pekel en marinades
Ingrediënten: aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vis