Jonah Freud - Rijksmuseum cookbook

Rijksmuseum cookbook

Een boek van Jonah Freud

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse Noordzeeschol met limoen, koolrabi, licht gerookte aardappelspinaziepuree, een salade van lamsoortjes en jus van dille

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Wafels met advocaat en slagroom

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Ontbijt / lunch uit Rijksmuseum kookboek:

Roggebrood

Ingrediënten:
boter, gebroken rogge, stroop en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

High tea / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Worteltjestaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, poedersuiker, roomkaas, rozijn, sinaasappelrasp, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Rookworst

Ingrediënten:
foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Amuse / diner / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke garnalencocktail

Ingrediënten:
citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Everzwijnworst

Ingrediënten:
buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / wild / hartige hapjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Volkoren oliebollen

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Fazant met 24-uurszuurkool

Ingrediënten:
aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Tomaat, yoghurtsorbet, crumble en specerijensiroop

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Andijviestamppot

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfstong-peterseliecroquetten

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / frituur