Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brits bakboek

Een boek van Regula Ysewijn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Brits bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroencake - lemon drizzle cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, fijne witte suiker, karnemelk, melk en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Appel- en braambescrumble - apple and blackberrycrumble

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, bloem, boskoop-appel, boter, braambessen, cox-appels, gemalen kaneel, havermoutvlokken, lichte basterdsuiker, speltmeel, speltvlokken, volkorentarwemeel, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Scones met krenten - sultana scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, eigeel, krenten, melk, sultana's, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Devonshire splits

Ingrediënten:
boter, fijne rietsuiker, gist, melk, patentbloem, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Varkenspasteitjes - pork pies

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, eigeel, gemalen foelie, laurierblad, melk, mirepoix, patentbloem, reuzel, salie, ui, varkensbuik, varkenspoot, varkensschouder, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Appelcake uit Dorset - Dorset apple cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cox-appels, ei, eigeel, foelie, karnemelk, laurierblad, melk, rietsuiker, volvette room en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Maids of honour

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, oranjebloesemwater, melk, stremsel, sukade, verse kaaswrongel, volvette room, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / kaas
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Theebrood - tea loaf

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, engelse thee, gekonfijte citrusschil, koekkruiden, krenten, rietsuiker en rozijnen

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Sally Lunns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, volvette room, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Krenten- en saffraanbrood uit Cornwall

Ingrediënten:
boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, karwijzaad, krenten, melk, patentbloem, reuzel, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Geglazuurde vingerbroodjes - iced fingers, evt gevulde variatie

Ingrediënten:
aardbeienjam, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne rietsuiker, frambozenjam, gelatine, gist, melk, poedersuiker, vanille, volvette room, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Battenberg cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenpitten, amandelaroma, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne suiker, maraschinolikeur, marsepein, roze voedingskleurstof, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Dundee cake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, gekonfijte sinaasappelschil, lichtbruine suiker, rozijn, sherry, sinaasappelrasp, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenbrood - fruit loaf

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, krenten, melk, rozijnen, rum, ruwe rietsuiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Genoa cake (plus variaties)

Ingrediënten:
abrikozengelei, bakpoeder, bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte vruchten, krenten en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Eccles cakes

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, mincemeat, rietsuiker, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Brits bakboek:

Custardsaus

Ingrediënten:
eigeel, foelie, laurierblad, melk, rietsuiker en volvette room

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Basisrecept uit Brits bakboek:

Marsepein basisrecept

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, ei, fijne suiker, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenpitten, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, krenten, maraschinolikeur, poedersuiker, rozenwater en sherry

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen