Raapsteeltje
(h)eerlijk eten in Nederland
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Raapsteeltje , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2008 verkiezing (categorie Nederlands). Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: Raapsteeltje laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden zowel traditionele als moderne recepten gegeven. Zo kan pastinaak bijvoorbeeld ouderwets worden opgediend met vleespastei, maar ook worden verwerkt in een schuimige pastinaakcrèmesoep met gamba’s en kruidenolie. Raapsteeltje is een kleurrijke en inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: jenever, kruidnagel, mispel en witte basterdsuiker
Keuken: Hollands
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: avocado, basilicum, knoflook, messeklever, nootmuskaat, olijfolie en trostomaat
Soort: salade / vegetarisch
2 notities
Ingrediënten: appelcider, bladerdeeg, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaken, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, ui en wortel
Keuken: Hollands
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: opperdoezer-ronde, roomboter en zout
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-perenstroop, boter, jeneverbes, kruidnagel, laurier, magere runderlappen, ontbijtkoek, ui en wijnazijn
Keuken: Hollands
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: appel-perenstroop, olijfolie, rucola, speltbrood en val-dieu-kaas
Keuken: Hollands
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, grove mosterd, kruiden, olijfolie, sla, trostomaat, vastkokende aardappel, volkorenbrood, wijnazijn en zure zult
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardpeer, appel-perenstroop, basilicum, grof zeezout, knoflook, laurier en olijfolie
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boerenmeshanger, peterselie, roomboter en ui
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gerookte harder
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, koffieroom, kruidnagel, laurier, rode paprika, runderbouillon, rundvlees, tomatenpuree en ui
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bessensap, biscuit, eiwit, groninger hardbroodjes, rode bessen en suiker
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, bouillon, broodjes, ei, friese nagelkaas en ui
Keuken: Hollands
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cranberry's, kandijkoek, kaneelpijpje, mascarpone, rode port, sinaasappel, slagroom, suiker, vanillestokje en witte chocolade
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenmelisse, citroenrasp, dragon, ei, honing, rood fruit, vanille-ijs, witte basterdsuiker en zout
Keuken: Hollands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, appelstroop, cognac, duiven, elstar, knoflook en wildfond
Keuken: Hollands
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: bloem, boeren-goudse oplegkaas, boter, ei, melk en nootmuskaat
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, brandnetel, gort, karnemelk, kervel, mager rookspek, peterselie, rookworst, rozijnen, selderij, stroop, venkelgroen, zuring en zwartebessenblad
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: boeren-goudse oplegkaas, crème fraîche, kappertjes, kogelbiefstuk, kwarteleitjes, olijfolie, sjalot en ui
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: appel, cranberry's, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, mandarijn, rode ui, rozijnen, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Hollands
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, roomboter, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, groninger mosterd en room
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: champagneazijn, dragon, druiven, little gem, olijfolie, sjalot, texelse schapenkaas en witte wijnazijn
Keuken: Hollands
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, basilicum, bonenkruid, boter, bouillon, champignon, kruidnagel, laurier, oregano, peterselie, rozemarijn, rundergehakt, salie, schorseneer, tijm, ui en wortel
Keuken: Hollands
Soort: vlees