Raapsteeltje
(h)eerlijk eten in Nederland
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Raapsteeltje , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2008 verkiezing (categorie Nederlands). Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: Raapsteeltje laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden zowel traditionele als moderne recepten gegeven. Zo kan pastinaak bijvoorbeeld ouderwets worden opgediend met vleespastei, maar ook worden verwerkt in een schuimige pastinaakcrèmesoep met gamba’s en kruidenolie. Raapsteeltje is een kleurrijke en inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bieslook, citroensap, knoflook, naegelholt, peterselie, roomboter, sjalot en witbrood
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, oregano, pikante paprikapoeder, soester knollen, suiker, tijm, ui en volkorenbollen
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, koffieroom, kruidnagel, laurier, rode paprika, runderbouillon, rundvlees, tomatenpuree en ui
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: opperdoezer-ronde, roomboter en zout
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, frituurvet, melk, nootmuskaat, oude schapenkaas en paneermeel
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel, bloem, boekweitmeel, dressing, garnalen, garnalenbouillon, kruiden, lecithine, sla en zuurkool
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, grottenham, mayonaise, peper, rozijnen en witlof
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bruine bonen, droege woarst, karnemelk, rookspek, stroop en tarwebloem
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: champignon, crème fraîche, hertenbiefstuk, knoflook, olijfolie, ratte-aardappel, rode paprika, rode ui, rozemarijn, soester knollen, tijm en wild
Keuken: Hollands
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, droge wijn, gedroogde vlierbloesem, gort, kokkels, peper, slagroom, ui, visbouillon, visfond en zongedroogde tomaat
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boeren-goudse oplegkaas, brandewijn, maïzena, melk, nootmuskaat, peper en volkorenbrood
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, eldense blauwen, kaneel, roomboter, suiker en vanillesuiker
Keuken: Hollands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: italiaanse kruiden, meikaas, olijfolie, rauwe ham, tomaat en witbrood
Keuken: Hollands
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: lamsoor, peper en zeekraal
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, appelstroop, cognac, duiven, elstar, knoflook en wildfond
Keuken: Hollands
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: aardappel, bloem, braadworst, fryske nagelkaas, melk, roomboter, runderfond, spekblokjes, ui en zuurkool
Keuken: Hollands
Soort: stamppot / vlees
Ingrediënten: agar-agar, citroensap en oesters
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: kreeft en mayonaise
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
2 notities
Ingrediënten: appelcider, bladerdeeg, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaken, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, ui en wortel
Keuken: Hollands
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool
Keuken: Hollands
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bieslook, dressing, ei, gerookt katenspek, mosterd, noten, opperdoezer-ronde, peterselie, room, sla en zachte geitenkaas
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosuien, grove mosterd, kruiden, olijfolie, sla, trostomaat, vastkokende aardappel, volkorenbrood, wijnazijn en zure zult
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: appels, boter, ei, kaneel, oranjesnippers, speltmeel en suiker
Keuken: Hollands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, brandnetel, knoflook, kruimige aardappel, lamskotelet, olijfolie, sinaasappel, sjalot en wildfond
Keuken: Hollands
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis