Terug naar De keuken van de pure smaak.
De keuken van de pure smaak recepten
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- eendenbout, ganzenvet, grof grijs zeezout, knoflook, tijm en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- cayennepeper, court-bouillon, dragon, kreeft, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, sla, jus de veau, kalfslendekarbonade, kalfsribeye, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, kaneel, poedersuiker en vanillesuiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, filodeeg, gember, kerrie, knolselderij, olie, peper, prei, slagroom, wortel en zeezout
- Keuken:
- Marrokaans
- Soort:
- quiche
- Ingrediënten:
- boter, kaneelstokje, kippenlever, kruidnagel, laurier, oude wijnazijn, peper, port, rode wijn, wilde eend en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, custardpoeder, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- cayennepeper, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, sjalot, tomaat uit blik, ui, witte peper, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, bloem, dijonmosterd, ei, frituurvet, gevogeltebouillon, kalfsbouillon, kropsla, ontbijtspek, paneermeel, peper, remouladesaus, tongfilet, vastkokende aardappel, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, bleekselderij, champignons, korianderzaad, laurier, noilly prat, peterselie, prei, sjalot, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van schar, visgraten van schol, visgraten van tarbot, visgraten van tong, visgraten van tongschar, visgraten van wijting, witte peperkorrels en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- fleur de sel, honing, peper, witte wijn, witte wijnazijn en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- knoflook en melk
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- arboriorijst, champignons, kippenbouillon, melk, olijfolie en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- arboriorijst, boter, saffraan, sjalot en visbouillon
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, honing, kaneel, korianderzaad, sinaasappelschil, vanillestokje en vijgen
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- eau de vie framboise, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en slagroom
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
- Ingrediënten:
- aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- frambozen, frambozencoulis, frambozenmousse, frambozensorbet, frambozentaart en munt
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
- Keuken:
- Oosters
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, knoflook, knoflookpuree, lamsribstuk, mosterd, peterselie, ratatouille, rode-wijnsaus en tijm
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- azijn, eidooier, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, saffraan en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, groene asperges, kippenbouillon, peper, zeeduivel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- coquilles, kaviaar, knoflook, kruimige aardappel, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm, wilde spinazie, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bieslook, kardemom, kerrie, kervel, kipfilet, olie, peterselie, rode ui, tomaat, witlof en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- aardappel, mayonaise, pistou en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilverui en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- appel, beurre manié, boter, gedroogde pruimen, glazuur, kalkoen, kippenbouillon, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, prei, sjalot, tijm, wortel en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- citroensap, frambozen en poedersuiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, citroenrasp, gedroogde tomaat in olie, kappertjes, knoflookpuree, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- groentebouillon, honing, japanse sojasaus, rode chilipeper, sesamzaad en sojaolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, mosselen en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, lasagnavellen, sesamolie en sjalot
- Keuken:
- Chinees
- Soort:
- deegwaren
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, eidooier, parmaham, peper, slagroom, truffel, truffeljus en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- courgette, gele paprika, katenspek, lamsfilet, lamsfond, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode ui, tijm en vulling van paddestoelen en oesters
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, ei, gerookte paling, gerookte zalm, kaviaar, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, ei, gerookte zalm, kaviaar, kervel, kwarteleitjes, olie, omelet, peper, ui en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, franse sperzieboontjes, mosselen, olijfolie, lasagnavellen, peper, scholfilet, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, oud brood en oude kaas
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- frambozencoulis en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- aardappel, melk, olijfolie, peper, roseval aardappel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- citroensap, cornflakes, dille, eikenbladsla, eiwit, fleur de sel, frisée, frituurvet, lollo rosso, olijfolie, peper, sesamzaad, tongfilet, witte wijndressing en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- barbarie-eendenborst, champignons, gele paprika, knoflook, olijfolie, portsaus, risotto, rode paprika en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- garnituur van kip en tomaat, knoflook, knolselderij, laurier, peper, prei, soepkip, tijm, ui, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- amaretto, cacao poeder, dessertwijn, eidooier, gelatine, koffie, lange vingers, mascarpone, munt, slagroom, suiker en vanillesaus
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, courgette, katenspek, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rouille, sjalot, tarbotfilet en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- aardappel, arachideolie, boter, champagne-azijn, laurier, ontbijtspek, sjalot, tijm, tongfilet, visbouillon, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, boter, kookvocht van aardappel, peper, prei, sjalot, tarbotfilet, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, druivenpitolie, japanse sojasaus, koolrolletjes, rode wijnazijn, rogvleugelfilet, sesamolie, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- cognac, fleur de sel, foie gras van eend, gekonfijte eendenbout, olijfolie, tomatentapenade en witte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- beurre blanc, frisée, grietfilet, harderfilet, kropsla, lollo rosso, munt, zalmfilet en zeebaarsfilet
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- bospeen, boter, foie gras van eend, foie gras van gans, honing, peper, suiker, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- boter, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, port, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook en olijfolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, japanse sojasaus, olijfolie, pesto, pestoroomsaus, prei, tomaat en zeeduivelfilet
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- azijn, ei en peterselie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ei/omelet/frittata
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, krab, kreeft, laurier, peterselie, prei, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, olijfolie, peper, rode ui, sardine, tomaat, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Mediterraans / Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- laurier, olijfolie, peterselie, prei, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van tarbot, visgraten van tong, witte wijn en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- azijn, boter, eidooier, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, peper, pesto en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, katenspek, mosselen, noorse garnalen, peper, romainesla, scholfilet, tay-soy dressing,, tomaat, tongfilet, witte wijn, zeebrasemfilet en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, kalfsbouillon, lamsfilet en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arboriorijst, inktvis, kervel, koriander, olie, peper, saffraan, schaaldieren, schelpdieren, visfumet en zeezout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- knolselderij, kreeft, laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bieslook, oester, olijfolie, peper en rode grapefruit
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, boter, dragon, eidooier, grietfilet, kabeljauwfilet, laurier, lente-ui, peper, sjalot, spinazie, tarbotfilet, tijm, venkelgroen, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, krenten, kristalsuiker, kumquats, melk, passievrucht, rozijnen, rum, vruchtensalade en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, lamsfond, rode wijn, rozemarijn en sjalot
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- slagroom en spitskool
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurvet, japanse rijst, peper, sinaasappel, tomaat, tongfilet, verse chilisaus, witbrood en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, fleur de sel, kabeljauwfilet, olie, peper, sjalot, trompettes de la mort, witte wijnsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, bieslook, ei, knoflookpuree, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- boter, kalfspoulet, knoflook, laurier, tijm, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk, suiker, witbrood en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht / beslag/deeg
- Ingrediënten:
- laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, chinese bieslook, citroensap, gembersiroop, ketjap manis, kikkoman sojasaus, knoflookpuree en olijfolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- donkere basterdsuiker, japanse sojasaus, kruidnagelpoeder en tijmhoning
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- glazuur / condiment
- Ingrediënten:
- boter en inktvis
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, dijon-mosterd, engelse mosterd, groene kool, mosselen, noilly prat, bladpeterselie, prei, savora-mosterd, slagroom, winterwortel en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren