Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Toetjes & desserts

Een boek van Irene van Blommestein

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Toetjes & desserts, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

toetjes & desserts
Een boekje om van te watertanden. Met recepten voor gewoon lekkere en ook voor feestelijke nagerechten. Onder ieder recept staan de tijden voor bereiding, wachten (rijzen, bakken in de oven, bevriezen enz.) en afwerking. De tijden variëren van enkele minuten tot meer dan 4 uur, de desserts met ijs. Reuze handig bij het kiezen tussen al dat lekkers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vruchtenterrine

Ingrediënten:
aardbei, bladgelatine, citroensap, druiven, mango, rode grapefruit, sinaasappel, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, verse citroenmelisse en verse munt

Keuken:
Europees
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit / vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Toetjes & desserts:

Het Hollands kaasplateau

Ingrediënten:
ananas, belegen goudse boerenkaas, belegen leidse kaas, bleekselderij, boter, crackers, druiven, friese nagelkaas, gemberbolletjes op siroop, jong belegen goudse kaas, kernhem kaas, kerstomaat, kruidenkaas, maasdammer, noten, oude boerenkaas, peren, radijs, roomkaas, stokbrood, toastje en verse geitenkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Abrikozen-kwarkmousse

Ingrediënten:
abrikozencompote, abrikozen uit blik, bladgelatine, dubbeldrank abrikoos-sinaasappel, garneerchocolaatjes en vanillekwark

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Chocolademousse met rum

Ingrediënten:
cafe noir-koekjes, chocoladevla, garneerchocolaatjes, rum, slagroom en witte chocolade

Keuken:
Europees
Soort:
schuim/mousse/gelei / zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Toetjes & desserts:

Ananas-halvemaantjes

Ingrediënten:
ananas, bakpoeder, bloem, ei, gemberjam, kokosrasp, kwark, olie en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Citrustrifle

Ingrediënten:
cake, garneerchocolaatjes, grapefruit, sinaasappel, slankroom, vanillevla en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vruchtencoupe

Ingrediënten:
limoen, papaja, rode grapefruit, vanillesuiker, vanillevla en vooraf en toe

Soort:
fruit / zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Lauwwarme hazelnootpuddinkjes

Ingrediënten:
beschuit, blanke hazelnoten, bloem, boter, cranberrycompote, ei, fijne tafelsuiker, kaneel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Toetjes & desserts:

Perentaart met noten

Ingrediënten:
amandellikeur, blanke hazelnoten, bloem, boter, peren uit blik, poedersuiker, slagroom en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Appelflapjes met rozebottelsaus

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, citroensap, diepvriesbladerdeeg, koffieroom, rozenbottelsiroop, rozijnen en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Advocaatpudding

Ingrediënten:
advocaat, bladgelatine, garneerchocolaatjes, slagroom, suiker en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Bretonse taart met pruimen

Ingrediënten:
appelcider, bloem, boter, calvados, crème fraîche, ei, melk, poedersuiker, pruneaux en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding