P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Moro is een van de meest besproken restaurants van Londen en het wordt al vergeleken met het internationaal bekende River Cafe. Moro richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de keuken van de Moren, met de nadruk op de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken.
De culinaire waarde van dit gebied is lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar gelukkig ontdekken steeds meer kookliefhebbers de intense smaken en geuren en unieke gerechten van deze Zuid-mediterrane keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Pilav basisrecept

Ingrediënten:
rijst, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Citroencake met walnoten en kardemom

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, ei, fijne suiker, gemalen kardemomzaad, polenta en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Artisjokken met een saus met pijnboompitten, ui en kruiden

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rode ui, rode-wijnazijn, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde ansjovis - boquerones fritos

Ingrediënten:
bloem, citroen, verse ansjovis, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

filodeeg - warka

Ingrediënten:
bloem, water, wijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Courgetteomelet met pijnboompitten, kruiden en sumak

Ingrediënten:
boter, courgette, knoflook, melk, olijfolie, pijnboompitten, scharrelei, sumak, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Paddestoelen met wheat berries

Ingrediënten:
citroensap, hele tarwekorrels, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, wheat berries, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Zwarte rijst - arroz negro

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Okra met granaatappelsiroop

Ingrediënten:
granaatappelsiroop, kaneelpoeder, knoflook, okra, olijfolie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Zuurdeegkweek

Ingrediënten:
bloem, rode druiven en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / beslag/deeg
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Citroendressing

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Serranitos

Ingrediënten:
brood, groene paprika, knoflook, olijfolie, serranoham, varkenslap, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gepocheerde kip met freekeh en specerijen

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, kaneelstokje, kippenbouillon, olijfolie, pimentbessen, scharrelkip, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Baba ghanoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, tahin, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Yoghurt - laban

Ingrediënten:
slagroom, verse yoghurt en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van aardappel, komkommer en favabonen

Ingrediënten:
aardappel, favabonen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, komkommer, olijfolie, spaanse ui, verse dille, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Turks brood

Ingrediënten:
bloem, fijn zeezout, gedroogde gist, olijfolie en water

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Fatayer

Ingrediënten:
droge gist, fetakaas, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, pompoen, oregano, water, wittebroodmeel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees / Syrisch
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilde witlof met sherryazijn en jamón

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón serrano, knoflook, sherry-azijn, verse bladpeterselie, verse tijm, witlof, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vlees / barbecue/grill