- Patisserieboek

Patisserieboek

Een boek van

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Patisserieboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het patisserie college, een gilde waarin tegenwoordig ruim 100 banketbakkers in Nederland zich verenigd hebben, gaf in 1990 het Patisserieboek uit. Een boekje waarin de aangesloten leden favoriete recepten deelden met een groter publiek. In de inleiding wordt een aantal nuttige basisbereidingen uitgelegd.
In de dertig jaren die sindsdien verstreken is ook de banketbakkerij veel veranderd maar desondanks hebben veel recepten de tand des tijds goed doorstaan. Wel veranderde de presentatie. Strakker en moderner en sommige voorbeelden kunnen vandaag de dag echt niet meer. Zie bijvoorbeeld de Zwarte piet taart en -gebakjes.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.

- ongeveer 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Patisserieboek

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
chocoladevlokken, gelatine, grand marnier, kapseldeeg, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gateau des fruits

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, banketbakkersroom, basterdsuiker, boter, citroenschil, eiwit, patentbloem, schroeischuim en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Amandelbeslag

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei en suiker

Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Marasquinsaus

Ingrediënten:
custard, marasquinlikeur, melk, rode voedselkleurstof en suiker

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelcarrés

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, amandelspijs, appel, banketbakkersroom, bitterkoekjes, bladerdeeg, cakekruim, eiwit, kaneel, kapselkruimels, rozijnen en suiker

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Vruchtenpunten

Ingrediënten:
aardbeienpuree, abrikozenconfiture, botercrème, gelatine, kapseldeeg, slagroom, water en zwitserse room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Sateh hapje

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, gado gado, groene tabasco, kippensoepvlees, patentbloem, peper, sambal, waterbot en zout

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Schuimpaddenstoelen

Ingrediënten:
aardbeienconfituur, eiwit, fijne kristalsuiker, glazuur, greinsuiker, roze voedingskleurstof en schiftsuiker

Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Amandelspijs

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, suiker, water en zoete amandelen

Soort:
amandelwerk / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Noëlcake

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, boter, ei, eidooier, fondant, suiker, walnoten en zout

Soort:
koek en gebak / chocolade
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gevulde speculaas Zwarte Piet

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amandelspijs, bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, citroenrasp, ei, speculaaskruiden, water, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Bitterkoekjespudding

Ingrediënten:
amandellikeur, bitterkoekjes, chocoladerasp, custard, eidooier, gelatine, melk, slagroom, suiker en vanille

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Chipolatapudding met marasquinsaus

Ingrediënten:
bigarreaux, bitterkoekjes, custard, gelatine, marasquinlikeur, marasquinsaus, melk, rum, slagroom, suiker, vanillestokje en vruchten

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelcaketaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, citroensap, cox-handappels, ei, kaneelsuiker, patentbloem, rozijnen en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Kip-kerriehapjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eidooier, kerrie, kippenvlees, patentbloem, peper, water, worcestershiresaus en zout

Toon alle 96 recepten in dit boek