Alain Caron - Mijn Franse keuken

Mijn Franse keuken

Een boek van Alain Caron

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mijn Franse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en blauwebessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, crème de cassis, ei, kersen zonder pit, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, volle melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippendijen, kippenkarkas, kippenvleugels, prei, ui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Pilavrijst

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, langkorrelige rijst, olie, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, peper, scherpe mosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Allerdaagse aardappelsalade

Ingrediënten:
banaansjalot, krulpeterselie, mosterdvinaigrette, peper, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Choronsaus

Ingrediënten:
citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, tomatenpuree, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Chocolademousse

Ingrediënten:
cacaopoeder, citroen, eiwit, nootmuskaat, pure chocolade, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardappelgratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gepocheeerde kabeljauw met kokkels

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, kabeljauwfilet, knoflook, kokkels, laurier, olijfolie, skrei, ui, vongole en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis