Alain Caron - Mijn Franse keuken

Mijn Franse keuken

Een boek van Alain Caron

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mijn Franse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en blauwebessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardbeien in rode wijn

Ingrediënten:
aardbeien, beaujolais, crème de cassis, dragon, honing, rode bourgogne, roze peper, steranijs en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfstong met gribichesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, fleur de sel, gribichesaus, grove peper, kalfstong, knoflook, kruidnagels, laurier, peperkorrels, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Tomaat gevuld met kleine groente

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basilicum, courgette, doperwten, extra vierge olijfolie, mayonaise, peper, sperziebonen, ui, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Witte berg

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, filodeeg, honing en kastanjecrème

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Koude meloensoep

Ingrediënten:
cavaillonmeloen, dragon, extra vierge olijfolie, fleur de sel, kanteloepmeloen, munt en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippendijen, kippenkarkas, kippenvleugels, prei, ui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Geprakte aardappels

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, kruimige aardappels, peper, bladpeterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Salade van kippenlevertjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gedroogde abrikozen, kippenlevers, olijfolie, peper, rode ui, roodlof, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
blanke roux, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus