Recept uit Keukendagboek 2:
We hebben 234 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Keukendagboek 2, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In ‘Keukendagboek II’ nodigt Nigel Slater je elke dag uit in zijn eigen keuken. Verhalen en toegankelijke recepten wisselen elkaar af en het boek leest zo als een echt dagboek. Maar het staat ook bomvol eetinspiratie: van basics als het bakken van een biefstuk tot eend met gember en citrusvruchten, van passievruchtencrème tot geroosterde wortels.
Wie zich ooit heeft verwonderd over hoe mooi koken kan zijn, zal zich volledig thuis voelen bij Nigel Slater. Zijn rechttoe-rechtaan manier van koken maakt dit boek tot een echte keukenbijbel.
Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt al vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen, waar hij sinds 1993 voor The Observer schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert hij succesvolle kookprogramma’s voor de BBC . Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Recepten uit Keukendagboek 2
Een greep uit de 234 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Keukendagboek 2:
Een roerbak van groenten en paddenstoelen
- Ingrediënten:
- bimi, bloedsinaasappel, chilipeper, citroen, citrusfruit, custardvla, donkere sojasaus, eend, espresso, gember, grapefruits, ijs, jus, kaneel, knoflook, koffie-ijs, koriander, lamsvlees, look, marinade, marmelade, paksoi, pure chocolade, rijst, roomijs, sinaasappel, sinaasappels, sinaasappelsap, sjalotten, sojasaus, stemgember, suiker, taart, vanille, waterkers en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Kikkererwten, snijbiet en een nieuwe lepel
- Ingrediënten:
- honing, kikkererwten, knoflook, look, olijfolie, pastinaak, knoflook, yoghurt, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Hartige appelcrumble
- Ingrediënten:
- appels, bloedworst, boter, broodkruim, parmezaanse kaas en tijmblaadjes
Recept uit Keukendagboek 2:
Gekruide linzen, muntlabne
- Ingrediënten:
- olijfolie, geelwortelpoeder, ham, kaas, koolzaadolie, labne, laos, linzen, masala, munt, puree, rode chilipeper, varken, water en yoghurt
Recept uit Keukendagboek 2:
Couscous met abrikozen
- Ingrediënten:
- abrikozen, boter, bouillon, brood, broodje, citroen, citroensap, couscous, harissapasta, groentebouillon, lever, mayonaise, olie, olijfolie, pasta, peterselie, toast, uien, zout en zuurdesembrood
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensschouder met gember en steranijs
- Ingrediënten:
- bouillon, gember, steranijs en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Chocoladecake met kwetsen
- Ingrediënten:
- boter, boter, chocola, fruit, water, pitten, pruimen, puree, taart en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Sinaasappelmarmelade
- Ingrediënten:
- appelmoes, appels, bonen, bot, cake, citroenen, water, marmelade, pitten, sinaasappel, sinaasappels, vis en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Eendenborst met kwetsenjenever en in eendenvet gebakken aardappels
- Ingrediënten:
- aardappels, eendenborst, eendenborstfilets, knoflook, tijmblaadjes, vet, vlees, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Pastei van tuinbonen, feta en spinazie
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, feta, filodeeg, boter, groente, peper, rodewijnazijn, room, sesamzaad, spinazie, suiker, tomaten, tomatensaus, tuinbonen, water en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Gegrilde aubergine, geroosterde-knoflookroom
- Ingrediënten:
- aubergines en melk
Recept uit Keukendagboek 2:
Een ciderbrood
- Ingrediënten:
- brood, cider, deeg, gist, honing en meel
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde aardperen
- Ingrediënten:
- aardperen, bier, bruine suiker, chutney, citroen, gevogelte, jeneverbessen, kool, kruidnagels, olijfolie, ui, vlees, vogels, wild, wittewijnazijn, zure appel en zuurkool
Recept uit Keukendagboek 2:
Een ceviche van zeebaars en passievruchten
- Ingrediënten:
- limoenen, merg, passievruchten, pitten, sinaasappel, stroop, vanillestokje, vis en zeebaarsfilets
Recept uit Keukendagboek 2:
Een warme krabtaart met dragon
- Ingrediënten:
- rijst en taart
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebraden eend met appels, mandarijnen en pruimen
- Ingrediënten:
- clementine, eend, gedroogde vijgen, hart, lever, pastinaak, pruimen, bleekselderij, ui, uien, varkensgehakt en wortel
Recept uit Keukendagboek 2:
Lamsschenkels met zwartoogboontjes
- Ingrediënten:
- bloem, bonen, bot, bouillon, water, olijfolie, vlees, water en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Salade van voorjaarslamsvlees, citroen en olijven
- Ingrediënten:
- citroenschil, knoflook, knoflooktenen, rozemarijn en vet
Recept uit Keukendagboek 2:
Paprika’s uit de oven met zomersaus
- Ingrediënten:
- augurk, olijfolie, brood, broodje, coppa, fruit, gedroogde ham, ham, pruimen en vlees