Onno Kleyn - De grote Kleyn

De grote Kleyn

culinair compendium

Een boek van Onno Kleyn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De grote Kleyn, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

‘Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.’ - Yvette van Boven
‘Veel beter […] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.’ - NRC
‘Een genot én een must voor elke kookliefhebber.’ - Trouw
‘Prachtig, zo’n boek […] waar je vele jaren vondsten in zult doen.’ - De Standaard

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo’n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, laurier, roomboter, ui, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Catalaanse kip met picada

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, rode wijn, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Blotee bessentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, rode bessen, slagroom en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, foelie, hollandse garnalen, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, ontbijtspek, tijm, ui en venkelknollen

Keuken:
Frans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Twee perziktoetjes 2

Ingrediënten:
crème de cassis, dikke room, frambozen, mascarpone, slagroom, vanillestokje en wilde perziken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Italiaanse kastanjekoek

Ingrediënten:
grappa, kastanjemeel, milde olijfolie, pijnboompitten, rozemarijn, rozijnen en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Cinghiale in umido - Gestoofd wildzwijn

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, knoflook, kruidnagel, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, tomatenblokjes, ui, wildzwijnschouder en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Navarin d'agneau

Ingrediënten:
bloem, doperwten, knoflook, krielaardappelen, lamslapjes, lamsschouder, laurier, lente-ui, meiknol, olie, tijm, tomaten uit blik en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De grote Kleyn:

Citroentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroen, ei, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Moules á la Dominique

Ingrediënten:
herbes de provence, knoflook, laurierpoeder, mosselen, mosterd, olijfolie, pastis, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren