Recept uit Sergio's smaakmakers:

Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Bosbessen met zwarte olijven
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, arbequina olijfolie, bloem, bosbes, bosbessencoulis, boter, cacaoboter, limoen, pistache, suiker, taggiasche olijf, vanilleijs, witte chocolade en zout
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Asperges met algen-botersaus en limoen
- Ingrediënten:
- algenmix, asperge, boter, chilivlokken, citroen, citroengras, limoen, limoenblad, mizuna, room, sjalot, sojasaus, vinaigrette, witte azijn en witte wijn
- Soort:
- groente
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Sergio's smaakmakers:
Sablés van Parmezaanse kaas
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, limoen en parmezaanse kaas
- Soort:
- hartige hapjes
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Zeeuwse kokkels met citroengras
- Ingrediënten:
- chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Thaise steak tartaar
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, cashewnoten, chilivlokken, groene papaja, koriander, lente ui, limoen, mayonaise, munt, runderlende en vinaigrette
- Soort:
- vlees
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge
- Ingrediënten:
- aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets
- Soort:
- salade / aardappelgerecht
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Bearnaisesaus
- Ingrediënten:
- boter, cayennepeper, citroen, dragon, droge witte wijn, ei, kervel, natuurazijn, sjalot en zwarte peperkorrels
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Marokkaanse kipnuggets
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, citroen, ei, harissa, kippengehakt, koriander, munt, paneermeel, panko, ras el hanout, room, sesamzaad, sjalot, tomaat en yoghurt
- Soort:
- gevogelte
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Sojavinaigrette
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, limoen, shiso, sojasaus en sushiazijn
- Soort:
- salade / saus/dressing/jus / garnituur
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Champignons farcis
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm
- Soort:
- gevogelte / paddenstoelen
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Dame blanche matcha
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, matchapoeder, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, suiker, vanilleijs, vanilleolie, vanillestokje en witte chocolade
- Soort:
- zoet / ijs
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Haricots verts met mosterdvinaigrette
- Ingrediënten:
- cabernet sauvignon-azijn, haricots verts, mayonaise, mosterdzaad, peterselie, radijs, sjalot, tomaat, yoghurt en zure augurken
- Soort:
- groente / mosterd
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gegrilde varkensentrecote met linzen, mosterd en witlof
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, belugalinzen, bieslook, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, knoflook, mosterd, mosterdbladsla, mosterdzaad, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, roodlof, sjalot, tijm, varkensentrecote, vleesjus, witlof en witte wijn
- Soort:
- vlees
Ontbijt / brunch / lunch uit Sergio's smaakmakers:
Roerei met burrata, lardo en groene olijven
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, boter, buikspek, burrata, chilivlokken, ei, focaccia, goudsbloemblaadjes, groene olijf, lardo, pistache, tijm en tomaat
- Soort:
- brood en broodgerecht
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Salade van gerookte zalm en paling, mizuna en mierikswortel
- Ingrediënten:
- daikon, foreleitjes, gerookte paling, gerookte zalm, mierikswortel, rettich, shiso, sjalot, sushi azijn, vinaigrette en zure room
- Soort:
- salade / vis
Diner / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Zeeuwse scheermessen met gemarineerde groentesalade
- Ingrediënten:
- eetbare bloempjes, gember, goma, knoflook, komkommer, limoen, paksoi, rode biet, scheermessen, sesamcrème, sesamzaad, spitskool, tijm, vinaigrette en witte wijn
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gegrilde tomaat met ricotta en dragon
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, cabernet sauvignon-azijn, citroen, croutons, dragon, knoflook, knoflookolie, parmezaanse kaas, ricotta, san marzano-tomaten, sjalot, taggiasche olijf en zwarte olijf
- Soort:
- groente
Dranken / drinken uit Sergio's smaakmakers:
Ice tea van citroengras, ananas en basilicum
- Ingrediënten:
- ananas, basilicum, citroen, citroengras, gemberbier, groene thee, limoen en vlierbloesemsiroop
- Soort:
- fruit / drank
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Aardappelmousseline met vanille en kingcrab
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, bieslook, bintje, boter, gekonfijte knoflook, kingkrab, olijfolie, room, vanilleolie en vanillestokje
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Kokos-vanillecrémeux
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, ei, framboos, gelatine, gemalen kokos, grapefruit, mango, melk, peer, poedersuiker, room, rozenblaadjes, sinaasappel, suiker, vanilleolie en vanillestokje
- Soort:
- fruit
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Aubergine Hongkong-style
- Ingrediënten:
- aubergine, chili-knoflooksaus, citroen, gedroogde knoflookchips, knoflook, koriander, lente ui, mayonaise, olijfolie, peterselie en vijfkruidenpoeder
- Soort:
- groente
Bij de koffie uit Sergio's smaakmakers:
Studentenhaver, hazelnoot en fleur de sel
- Ingrediënten:
- cacaonibs, hazelnoot, hibiscustheepoeder, pistache, pure chocolade, sesamzaad en witte chocoladerozijnen
- Soort:
- zoete hapjes / bonbons / chocolade
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Spicy dragon-knoflookolie
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, chilivlokken, dragon, knoflook, maïsolie en spinazie
- Soort:
- boter en olie
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Gevulde eitjes met garnaaltjes en harissa
- Ingrediënten:
- bieslook, citroen, dille, ei, grijze garnalen, harissa en mayonaise
- Soort:
- ei/omelet/frittata