Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Maak van de noot een deugd

koken met kruidnoten

Een boek van Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland

We hebben 36 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Maak van de noot een deugd, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Winnaar van de Gourmand Award voor het mooist geïllustreerde kookboek ter wereld!

Hoe smaakt kruidnotenlikeur? Of toast met pepernotenpaté? En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als toetje? Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten.

Met recepten van bekende keukenhelden als Pierre Wind, Siemon de Jong (Taarten van Abel) en Ronald Giphart.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Maak van de noot een deugd

Een greep uit de 36 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Spinaziegratin

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kruidnoten, meel, nootmuskaat, roquefort, spinazie, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Maak van de noot een deugd:

Panforte met chocolade en vijgen

Ingrediënten:
bloem, gedroogde vijgen, noten, grand marnier, honing, kruidnoten, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappelsap en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Pepernoten

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, honing, kaneelpoeder, korianderpoeder, roggemeel, stroop en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / nagerecht uit Maak van de noot een deugd:

Romige pudding

Ingrediënten:
gelatine, kruidnoten, maïzena, marasquin, melk, pepernoten, slagroom en suiker

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / nagerecht uit Maak van de noot een deugd:

Parfait

Ingrediënten:
amaretto, eidooier, kruidnoten, kruidnotenlikeur, melk, slagroom, speculaaskruiden en suiker

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Vegetarisch stoofpotje

Ingrediënten:
amandel, amsterdamse ui, hazelnoot, kastanjechampignons, knolselderij, kruidnoten, pastinaak, rode paprika, sjalot, tomatenpuree, tuinkruidenbouillon en winterpeen

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Maak van de noot een deugd:

Mint-choconoten van Pierre Wind

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chocolade, eidooier, kaneel, munt, peper, speculaaskruiden, water, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maak van de noot een deugd:

Pepernotenpaté

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, bruinbroodkruim, citroensap, ei, moesappel, olijfolie, ontbijtspek, pepernoten, peterselie, sinaasappelsap, tijm, ui en varkenslever

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Maak van de noot een deugd:

Worteltjestaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, donkere basterdsuiker, ei, kruidnoten, maïsolie, poedersuiker, roomkaas, vanillesuiker, wortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Snack of tussendoortje uit Maak van de noot een deugd:

Geglazuurde broodcakejes

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gedroogde cranberry's, gembersiroop, kaneel, kruidnoten, melk, oud brood, rozijnen, sinaasappeljam, slagroom en vanillesuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Kruidnoten

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, melk, peper, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 36 recepten in dit boek