Najat Kaanache - NAJAT

NAJAT

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Een boek van Najat Kaanache

We hebben 164 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NAJAT, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De pure en magische Marokkaanse keuken van topchef Najat Kaanache. ‘Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’ Gordon Ramsay

  • Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit NAJAT

Een greep uit de 164 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Cheesecake met ingelegde citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, digestives, ei, eidooier, ingelegde citroen, lichtbruine basterdsuiker, olie, roomkaas, sinaasappels, suiker, sukade, vanille-extract, volkorenbiscuit, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Citroenthee

Ingrediënten:
ingelegde citroen en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koffie en thee
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vis voor gazpacho

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, groene puntpaprika, kabeljauwfilet, knoflook, koriander, peper, ui, visfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gestoomde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, citroen, citroenverbana, groente, water en zwarte thee

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte auberginesaus

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, trompettes de la mort, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Easy currypoeder

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gemalen mosterdzaad, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, kaneel en kardemompoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Rog

Ingrediënten:
plantaardige olie, rogfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met etrog (sukade) en bloedsinaasappel

Ingrediënten:
bloedsinaasappels, boter, braadkip, eendenleverpaté, geklaarde boter, gemberpoeder, ghee, ingelegde cederappel, ingelegde citroen, knoflook, marokkaans brood met sesam, sukade, tijm, turks brood met sesam, witte truffel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
dillezaad, knoflook, komkommer, korianderzaad, suiker, water, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten:
knoflook, kurkuma, olijfolie, rozemarijn, zoete aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Sinaasappelmousse

Ingrediënten:
maïzena, plantaardige room, rietsuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bastilla

Ingrediënten:
bruine saus, filodeeg, gesuikerde tomaten, kipvulling, roerei, spinazie, suiker, warkavellen en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, eekhoorntjesbrood, olijfolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roerei voor bastilla

Ingrediënten:
gemberpoeder, honing en kaneel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, laurier, pastinaak, prei, tijm, tomaten, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vistajine

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, chermoula, citroen, groene olijven zonder pit, groene puntpaprika, ingelegde citroen, kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, rog, sperziebonen, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zeeduivel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
tajine
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Eend

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, eend, gedroogde lavendel, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, grapefruit, honing, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Sojasaus (Hoisinsaus)

Ingrediënten:
5-spice, bruine basterdsuiker, gedroogde pruimen, gember, honing, knoflook, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, sriracha, water, zout en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Rode paprikasaus

Ingrediënten:
amandelmelk, olijfolie, peper, rode paprika's, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Toon alle 164 recepten in dit boek