- Blue band kookboek pasta en rijst

Blue band kookboek pasta en rijst

Een boek van

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Blue band kookboek pasta en rijst, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Eind jaren ’80 van de vorige eeuw bracht Blue Band een serie kookboekjes uit in ringbandjes en op klein formaat. Pasta & rijst is nummer 6 in die reeks. De recepten (1 per pagina) zijn slim vormgegeven zodanig dat de ingrediëntenlijst is geïntegreerd in de tekst van het recept en toch typografisch afzonderlijk zichtbaar blijft.
Als uitgave van Bleu Band is het logisch dat in bijna elk recept Bleu Band als ingrediënt wordt genoemd. Ik ben zo vrij geweest dat consequent te vervangen door margarine. In veel gevallen zal ook vervangen door boter of geschikte olie goed werken.
Verrassend veel recepten zijn vegetarisch of zelfs veganistisch.
De receptuur is degelijk en niet al te ingewikkeld. Met name de vele klassieke bereidingen van diverse pasta- en risotto gerechten uit de Italiaanse keuken zijn nog actueel. Ook recepten uit diverse Aziatische keukens zijn degelijk en nog goed te gebruiken.
Van een aantal recepten is slechts met moeite te achterhalen wat hun oorsprong is en ik heb dan ook af en toe moeten gokken. Dat geldt ook voor de vraag voor welke gang een gerecht bedoeld is.
Het boekje bevat heldere (foto-)overzichten van de verschillende soorten pasta (blz9) en van rijst- en granen (blz 85) en wordt afgesloten met een handig overzicht van het gebruik van kruiden en specerijen in verschillende bereidingen en een overzicht van veel gebruikte keukentermen.

- ongeveer 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Blue band kookboek pasta en rijst

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
asperges, basilicum, bleekselderij, bouillon, diepvries doperwtjes, margarine, parmezaanse kaas, peper, peterselie, risottorijst, sla, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met karper

Ingrediënten:
droogkokende rijst, gedroogde abrikozen, kaneel, karperfilets, kwetsen, margarine, peper, rozijnen, ui, water, witte amandelen en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
rijst / vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Casarecce in notensaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, casarecce, hazelnoten, knoflook, margarine, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, roomkaas, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rotolo met spinazie

Ingrediënten:
azijn, bloem, crème fraîche, diepvriesspinazie, ei, eidooier, hüttenkäse, margarine, parmezaanse kaas, peper, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met groente

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine bonen uit pot, margarine, ontbijtspek, parmezaanse kaas, ravioli met vleesvulling, sperziebonen, vleesjus en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tagliatelle met haas

Ingrediënten:
bloem, cantharellen, droge witte wijn, hazenrugfilet, margarine, ontbijtspek, peper, selderij, sjalot, tagliatelle, tijm, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Mie met kip

Ingrediënten:
bosui, eiermie, gekookte ham, gember, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, maïzena, margarine, olie, peper, peultjes, sesamolie, sherry, suiker, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Somen-salade

Ingrediënten:
bosui, dashi, ei, gember, ijsblokjes, japanse rijstmie, komkommer, mirin, olie, ongepelde grote garnalen, sojasaus en water

Keuken:
Japans
Soort:
noedels / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Indiase rijst met linzen

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gember, groene spaanse peper, knoflook, kruidnagelpoeder, langkorrelrijst, laurier, margarine, peper, pijpkaneel, rode linzen, rode spaanse peper, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Toon alle 126 recepten in dit boek