Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Kochen für zwei

Der Feinschmecker bookazine nr. 6

Een boek van Eckart Witzigmann

We hebben 135 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kochen für zwei, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Voor een uitgebreide tekst over Eckart Witzigmann zie zijn boek Jünge gemüse. In deze bookazine biedt hij per seizoen een aantal dinersuggesties voor 2 personen plus ideeën voor zomerse picknicks en een kerstdiner.

- ongeveer 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Kochen für zwei

Een greep uit de 135 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Lamsfrikadellen

Ingrediënten:
doorregen lamsvlees, gemalen karwijzaad, gemalen koriadner, knoflook, koriander, peper, pijnappelpitten, rode ui en zout

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Couscous

Ingrediënten:
kippenbouillon, middelfijne couscous, olijfolie, peper en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Tunfisch-Tatar auf Guacamole / Tonijntartaar op guacamole

Ingrediënten:
aziatische vinaigrette, basilicum, basilicumolie, chilipeper, enoki, gele paprika, gember, guacamole, kerriepoeder, knoflook, koriander, kwartelei, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, rode paprika, sojasaus, tomatensaus, tonijn, wasabimayonaise en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Gegrillte Meeresfrüchte

Ingrediënten:
calamaretti, citroensap, cocktailtomaten, gekookte aardapelen, olijfolie, peper, peterselie, tarbot, venkel, venusschelpen, zout en zwarte olijven

Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
gelatine, harde tarwegriesmeel, melk, room, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanillepeul en zout

Soort:
pudding
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:

Arme Ritter / Wentelteefje

Ingrediënten:
appel, appelsap, boter, calvados, ei, fijne kristalsuiker, grenadinesiroop, kaneel, limoensap, melk, oudbakken brioche, rum en vanillesaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Olijfvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, dille, gereduceerd kookvocht van oktopus, griekse olijfolie, koriander, olijven en postelein

Soort:
vinaigrette
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Bijgerecht uit Kochen für zwei:

Tomaten-gemberjus

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gember, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sjalotten, suiker, tomaten en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Bijgerecht uit Kochen für zwei:

Verveinerisotto

Ingrediënten:
boter, gedroogde verveineblaadjes, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, slagroom, witte ui en witte wijn

Soort:
rijst
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Toon alle 135 recepten in dit boek