Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ananassap, espresso, harissa, honing, piment la vera picante, rookzout en tomatenketchup
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: aubergine, gele paprika, groene paprika, komijn, koriander, olijfolie, rode paprika, sumak, tomaat en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: anijszaad, bruine boter, citroensap, dille, dragon, groentebouillon, mild chilizout, tomaten, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroenrasp, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, mild chilizout, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: citroenrasp, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: citrusolie, gember, italiaanse kruiden, kaneel, kardamompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, paprika edelsusz en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: citroen, grof zeezout en water
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / inmaak
Ingrediënten: amaretto, donkere amandelmoes, griekse yoghurt en poedersuiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, bleekselderij, boter, citroenrasp, dille, gehaktballen, gember, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, laurier, milde chilipoeder, room, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, bruine boter, gember, gist, griesmeel van harde tarwe, melk, sinaasappelrasp, sinaasappelsalade, vanillepeul en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: boter, kaneelstokje, kippenbouillon, milde chilipoeder, peper, poedersuiker, rode appel, room, selderijknol, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: baharat, boter, butternutpompoen, gember, groente, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, muskaatpompoen, piment la vera picante, rode paprika en zout
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, vanillestokjes, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenschil, gedroogde dadels, gember, geroosterde amandelsnippers, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa-aardappelen, jeneverbessen, knoflook, korianderkorrels, laurier, mild chilizout, milde chilipoeder, mosterdzaad, olijfolie, peterselie, pimentkorrels, poedersuiker, suiker, witte ui, witte wijnazijn, zalmforelfilets en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: citroenrasp, gerookt paprikapoeder, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X