Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenrasp, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: aubergine, bloemige aardappelen, boter, bruine boter, karwijzaad, melk, nootmuskaat, olijfolie, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, dijonmosterd, groentebouillon, milde chilivlokken, natuuryoghurt, rettich, suiker, walnoten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: groentebouillon, knoflook, laurier, peper, poedersuiker, pruimtomaten, suiker, tomaten uit blik, ui, witte balsamicoazijn, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroenrasp, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, mild chilizout, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergine, baharat, berbere-specerijen, courgette, groentebouillon, ham, harissa, olijfolie, paprika, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: amandelsnippers, basmatirijst, citroenschil, kaneelstokje, kippenbouillon, kurkuma, orientaalse rijstkruiden, pistaches en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst
Ingrediënten: amandelmeel, gember, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, nootmuskaat, rozenblaadjes, sinaasappelrasp, suiker en witbroodkruim
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / noten
Ingrediënten: arabische kippenbout, beiersche kippenborst, chilizout, dille, gembersap, ingelegde gember, komkommer, olijfolie, peper, suiker en witte wijnazijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: brikdeeg, bruine boter, eiwit, geklaarde boter, granaatappelsabayon, kaneelstokje, kaneelsuiker, kruidnagel, laurier, peer, poedersuiker, vanillepeul, witte wijn en zoete granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, dille, gemalen komijn, groentebouillon, milde chilipoeder, olijfolie, suiker, witte kool, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelschilfers, boter, citroensap, eiwit, fijne havervlokken, gedroogde dadels, gember, hazelnoten, honing, kaneel, kaneelpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, ouwel, pistaches, rozenblaadjes, sesamzaad en zuurbessen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardemom, koekjes, poedersuiker, pure chocolade, vanillepeul, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, groentebouillon, inmaakvloeistof van gember, stemgember en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: amandelsnippers, amandelyoghurt, citroen, citroensap, eiwit, gekarameliseerde kardemomzaden, poedersuiker, sinaasappel, suiker, vijgen en zout
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, gebakken aardappels, harissaremoulade, mild chilizout, olie en rosbief
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: bruine boter, chili-yoghurt, citroenschil, dijonmosterd, kipfilet, lamsrugfilet, okra, olijfolie, peterselie, ras el hanout, room, sandwichbrood en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / lamsvlees
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X