De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- bijna 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: artisjokbodem, eendenlever, eendenvet, ganzenvet, kreeft, haricots verts, kervel, peper, truffel, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bolcourgettes, boter, kervel, minimais, venkelknollen, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aalbessen, boter, citroensap, gemberwortel, peper, sauternes, zeekraal en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: amandeldeeg, cacaopoeder, grand marnier, mint, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus, volle melkcouverture en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eendenlever, eikenbladsla, frisee, knoflookolie, peper, pijnboompitten, sjalot, trompettes de morts, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: ananas en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / ijs
Ingrediënten: frituurolie, knolselderij, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, cavaillonmeloen, citroensap, eend, barbarie, honing, kalfsglacé, peper, suikermeloen, watermeloen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: hazelnootpasta, hazelnoten, koffie en room
Keuken: Internationaal
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: ei, griet, knolselderij, peper, room, vis, vissaus, witvis, zalm, zout en zwarte truffel
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: boter, peper, spawater, suiker, vichywater, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, knoflookolie, langoustines, limoen, peper, spinazie, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / vis
Ingrediënten: bleekselderij, bospenen, bosuitjes, boter, bresse kippenpoten, courgette, gevogeltefond, honing, kalfsglacé, knoflook, laurier, meiknollen, peper, peterseliestelen, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, broodkruim, champignons, dragon, eidooier, kervel, kreeftensaus, olie, peper, peterselie, visfumet, zeebaars en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: mosterd / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: aardappelen, eidooier, kervel, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozengelei, acaciahoning, crème noisette, gepocheerde vijgen, hard wenerdeeg, koffie-hazelnootsaus, minttopjes, px-roomijs en vijgen
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs
Ingrediënten: kervel, mierikswortelmousse, venkelknollen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Toon alle 202 recepten in dit boek