De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- 11 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: dijonmosterd, hazelnootolie, jus de truffes, olijfolie, peper, sherryazijn, sjalottenazijn, suiker en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / vinaigrette
Ingrediënten: boter, citroensap, coquilles, olijfolie, peper, rode paprika en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, knoflookolie, komkommer, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sjalottenazijn, sterrekers, tomaten, witbrood en zout
Keuken: Spaans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: asperges, frambozenvinaigrette, kaviaar, kervel, peper, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, kaviaar, koriander, sjalot en zalm
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, custard, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bietenmousse, boter, citroensap, dragon, hazenruggen, kalfsglacé, knolsdelderijmousse, mierikswortelmousse, peper, wildfond en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, eidooier, gastrique, oesters, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokbodem, eendenlever, eendenvet, ganzenvet, kreeft, haricots verts, kervel, peper, truffel, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: frituurolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, lamsbotten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestelen, prei, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: lamsvlees / bouillon
Ingrediënten: boter, dragon, dragonazijn, eidooier, gastrique, kalfsnier, peper, peterselie, uiencompote en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, melk, suiker en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, courgette, courgetteschil, crème fraîche, eidooier, gastrique, kreeftenfond, kreeftensaus, kreeftenvlees, pastadeeg, peper, prei, sjalot, visfumet, winterwortel, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, ganzenelever, peper, room, tournedos, truffel, truffelolie, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: amandeldeeg, cacaopoeder, grand marnier, mint, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus, volle melkcouverture en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, kalfsglacé, knoflook, lamsbout, lamsfond, laurier, peper, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eendenlever, eikenbladsla, frisee, knoflookolie, peper, pijnboompitten, sjalot, trompettes de morts, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees
Toon alle 202 recepten in dit boek