De originele recepten van Henk Savelberg 
      De vier seizoenen van Vreugd en Rust 
      
      
       
     
      
      We hebben 202 recepten uit dit boek   geindexeerd. 
      
         Word gratis lid 
         Welkom op heerlijk zoeken 
         Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage  of word direct gratis lid  en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
       
      
    
    Aantekeningen
         bij dit boek
     
        
  
    Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe. 
   
  
    - meer dan 2 jaar  geleden door Thomas de Beer  geplaatst
.
   
 
   
        
    Advertentie 
    
            
        
        Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg 
        Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
          
  
  
  
    
        Ingrediënten: asperges, beurre blanc, boter, cantharellen, citroensap, coquilles, courgette, kervel, meiknollen, morilles, olijfolie, peper, worteltjes en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: gemengde slasoorten, kervel, knoflookolie, langoustines, peper, truffelvinaigrette en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: artisjokken, citroensap en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: vegan / groente 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bleekselderij, kervel, knoflook, laurier, ossenstaart, peperkorrels, prei, runderschenkel, tijm, tomaten en wortel 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: soep/bouillon 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: asperges, bladgelatine, boter, courgetteschil, court-bouillon, dragon, grootbladige spinazie, jus de truffes, knoflook, kreeft, laurier, noilly prat, peperkorrels, peterseliestengels, prei, selderijstengel, sjalot, sla, tijm, truffelvinaigrette, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: orgaanvlees / schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: wild / bouillon 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, court-bouillon, kreeft, pastadeeg, peper, vissaus en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bieslook, cayennepeper, cognac, court-bouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peultjes, prei, rivierkreeftjes, saffraan, selderij, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: groene paprika, knoflook, knoflookolie, komkommer, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sjalottenazijn, sterrekers, tomaten, witbrood en zout 
        
Keuken: Spaans / Internationaal 
        Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: boter, citroensap, coquilles, olijfolie, peper, rode paprika en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: abrikozengelei, acaciahoning, crème noisette, gepocheerde vijgen, hard wenerdeeg, koffie-hazelnootsaus, minttopjes, px-roomijs en vijgen 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: cognac, frisée, ganzelever, jus de truffes, peper, truffel, truffelvinaigrette, veldsla, witte port en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: gevogelte / orgaanvlees 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: gevogelte 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: coquilles, eendenlever, eikenbladsla, frisee, jus de truffes, peper, truffelvinaigrette, veldsla en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, knolselderij, peper, pijnboompittenolie, truffelolie en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: salade / vegetarisch 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, oesters, peper, peterselie, spinazie en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bloem, boter en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch 
      
     
   
 
  
  
  
    
        Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, eierdooier, eiwit, gistdeeg, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, saffraan, selderijstengel, tijm, witte wijn, wortel en zout 
        
Keuken: Frans / Internationaal 
        Soort: schaal- en schelpdieren 
      
     
   
 
        Toon alle 202 recepten in dit boek