De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, limoenrasp, limoensap, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelspijs, champagne, danish kirschberg, dragonblad, eidooier, kaneelstokje, kersen, kirsch, mintblaadjes, minttopjes, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, tuiles, vanilleijs en vanillestokje
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: bloem, boter, citroenen, citroensap, peper, peterselie, tong en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: kaneelstokje, rode port, rode wijn, suiker, vanillestokje en vijgen
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: boter, citroensap, coquilles, olijfolie, peper, rode paprika en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bieslooksaus, bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, peterseliestengels, prei, spinazie, tijm, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: asperges, boter, citroensap, kervel, lamsoren, peper, vissaus, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bieslook, boter, cantharellen, crème fraîche, gevogeltefond, knoflookolie, noilly prat, peper, sjalotjes, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kaviaar, kreeftenfond, peper, preiwit, rode paprika, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, eekhoorntjesbrood, pepers, room en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: coquilles, eendenlever, eikenbladsla, frisee, jus de truffes, peper, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, bruine eendenfond, kalfsglacé, knoflook, olijven, peper, salie, suiker, wilde eend en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, grand marnier, honing, jeneverbessen, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, ui, wilde eend, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: asperges, bladgelatine, boter, courgetteschil, court-bouillon, dragon, grootbladige spinazie, jus de truffes, knoflook, kreeft, laurier, noilly prat, peperkorrels, peterseliestengels, prei, selderijstengel, sjalot, sla, tijm, truffelvinaigrette, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladerdeeg, bleekselderij, boter, cognac, crème fraîche, dragom, eidooier, groene asperges, kervel, knoflook, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, rivierkreeftjes, rode port, spinazie, tijm, tomaten, ui, visfumet, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: fazantenkarkas, jeneverbessen, jus de truffes, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, ei, olie en zout
Keuken: Internationaal / Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, olijfolie, peper, peterselie, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: artisjokken, citroensap en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Toon alle 202 recepten in dit boek