De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, eierdooier, eiwit, gistdeeg, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, saffraan, selderijstengel, tijm, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bieslooksaus, bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, peterseliestengels, prei, spinazie, tijm, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, bresse kip, crème fraîche, ganzenlever, gevogeltefond, jus de truffes, peper, truffel, wilde spinazie en zoui
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, coquilles, olijfolie, peper, rode paprika en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild / bouillon
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: boter, dragon, dragonazijn, eidooier, gastrique, kalfsnier, peper, peterselie, uiencompote en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, cantharellen, cayennepeper, court-bouillon, crème fraîche, geraspte zoete kaas, knoflookolie, kreeft, kreeftenfond, olijfolie, peper, peterselie, rijst, saffraan, sjalot, visfumet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandeldeeg, eiwit, limoen, melkpoeder, poedersuiker en pure couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, room, suiker en vanillestokjes
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: boter, cavaillonmeloen, citroensap, eend, barbarie, honing, kalfsglacé, peper, suikermeloen, watermeloen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, cognac, gevogeltefond, groene peperkorrels, room, sjalot en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, peper, spawater, suiker, vichywater, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bosaardbeien, champagne, eidooier, mint en suiker
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, eidooier, kervel, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, melk, suiker en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, gastrique, kaviaar, oesters, peper, saffraan, spinazie, zeewier, zeezout en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, gastrique, grietfilet, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, salie, selderij, sherry-azijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Toon alle 202 recepten in dit boek