Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ei, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, koriandergroen, langkorrelrijst, olie, paksoi, pinda’s, prei, sojasaus, zoete chilisaus en zout
Keuken: Thais
Soort: rijst / vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroen, esdoornsiroop, knoflook, olijfolie, yoghurt, zout en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, dijonmosterd, ei, frituurolie, harde kaas, knoflook, koningsoesterzwam, olijfolie, paneermeel, peper, radicchio, romeinse sla, room, sojasaus, witlof, wit maismeel, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: aceto balsamico, aubergine, basilicum, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, tomaten, ui en zout
Keuken: Siciliaans
Soort: vegan / eenpansgerecht
Ingrediënten: boter, groentebouillon, instantpolenta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bonenkruid, chilipoeder, groene bonen, knoflook, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode ui, runderbiefstuk en zeezout
Keuken: Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boskoop-appel, boter, groentebouillon, kastanjes, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, prei, room, salieblaadjes, tijm, ui, witte koolbladeren, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelsap, chilivlokken, crème fraîche, groentebouillon, majoraan, olie, peper, rode uien, rode wijn, roggebrood, room, tomatenpuree, vanillpeul en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gele thai-currypasta, gember, hokkaidopompoen, kokosmelk, koriandergroen, limoen, mango, olie en ui
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, dressing van oosterse kruiden, gladde peterselie, halloumi, pastinaken, pastinakenolijfo, romasalade en wortel
Keuken: Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout
Keuken: Toscaans
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: champignons, citroen, erwtjes, groentebouillon, kervel, kipfilet, koolzaadolie, peper, room, wilde rijst, witte asperge en zout
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, boter, crème fraîche, doperwten, droge witte wijn, groentebouillon, peper, peterselie, romainesla, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, olijfolie, peper, rucola, sinaasappel, venkel, venkelgroen en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, eetbare bloemen, eidooier, groentebouillon, knoflook, lenteuien, melk, nootmuskaat, peper, room, saffraandraadjes, wilde kruidensla en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: brandnetel, paardenbloem, waterkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bloem, boter, groentebouillon, knoflook, melk, peper, verse geitenkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149