Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ananas, basilcum, limoen, olijfolie, quinoa, shiitake, sojasaus, thaise asperges, walnoten en zout
Keuken: Thais / Duits
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, goudakaas, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rode ui, tarwebloem, witlof en zout
Keuken: Internationaal
Soort: groente
Ingrediënten: gember, geroosterde uien, groentebouillon, ketjap manis, knoflook, mie, olie, peultjes, prei, sambal oelek, spitskool, tempeh en wortel
Keuken: Indonesisch
Soort: vegan
Ingrediënten: basilicum, gemberdressing, pumpernickelrondjes, witte kool en wortel
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, fettucine, peper, radicchio, room, sinaasappelsap, sjalot, visfond, zalmfilet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vis
Ingrediënten: bonte kerstomaten, chinese kool, dressing, kwetsen, ontpitte wijndruiven, pompoenpitten, pruimen en wortel
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: basilcum, bieslook, borage, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, peterselie, pimpernel, tuinkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: boekweitmeel, boter, ei, koolzuurhoudend mineraalwater, melk, olie, peper, speltmeel, verse gemengde kruiden, vulling van zoete aardappel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, esdoornsiroop, knoflook, olijfolie, yoghurt, zout en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok uit blik, basilicum, bladspinazie, citroenrasp, geitenroomkaas, knoflook, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, portobellopaddestoelen, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: ahornsiroop, bonte wortelen, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, olijfolie, pastinaak, peper, peterselie-notenpesto, peterseliewortel en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: honing, kipfilet, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: agavediksap, avocado, bloemkool, citroensap, dijonmosterd, gladde peterselie, groentebouillon, laurier, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode bietensap, salade, tijm en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout
Keuken: Toscaans
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: dijonmosterd, gerookt spek, paardenbloemblad, peper, toast, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: basilicum, knoflook, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pesto alla genovese, prinsessenbonen, sjalot, vastkokende aardappel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bernagie, bladspinazie, bloem, boter, brandnetel, groentebouillon, lasagnebladeren, lente-ui, melk, mozzarella, nootmuskaat, paardenbloemblad, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, tomatenpuree, tomatensaus, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde curryblaadjes, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, kruidnagel, olie, rode chilipeper, tomaten, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Indiaas
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: bloem, chilivlokken, ei, feta, groene asperges, honing, limoen, munt, olijfolie, panko, pompoenpitolie en pompoenpitten
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: augurk, augurkensap, azijn, dille, kaneelpoeder, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, oregano, paprikapoeder rosenscharf, prei, rode biet, rookspek, rundvlees, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels
Keuken: Oost-Europees
Soort: soep/bouillon
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149