Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Een boek van Cecile Thijssen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gerookte lekkernijen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een verfijnde carpaccio van gerookte zalm, een heerlijke salade met gerookte kip … wat een lekkers kun je toch uit de rookoven tevoorschijn toveren! Werd rook in vroeger tijden toegepast voor het conserveren van voedsel, tegenwoordig heeft men het roken ontdekt voor het bereiden van een keur aan lekkernijen. Vlees, kip, vis, kaas, groenten … met de rookoven verandert u deze ingrediënten in (gezonde) delicatessen.
Dit boek leert u de eenvoudige techniek van het roken - binnens- en buitenshuis - en laat u kennismaken met de vele mogelijkheden die de rookoven biedt. De lekkere, gevarieerde recepten brengen u wellicht in de stemming voor het organiseren van een bijzondere lunch, exclusief diner of ‘aangeklede’borrel. Uw gasten zullen aangenaam verrast zijn!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast kip Hawaii

Ingrediënten:
ananas uit blik, belegen kaas, boterhammen, citroenboter, gerookte kipfilet en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte haringsalade

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, gerookte haring, goudreinetten, olie, peper, rode biet, witte wijn en zout

Soort:
salade
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Recept uit Gerookte lekkernijen:

Kruidenboter

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, knoflook, peper, peterselie en zout

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Pastasalade met gerookte kip

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, gerookte kip, macaroni, olijfolie, peper, sinaasappelsap, sjalot, veldsla, vleestomaat en zout

Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte forelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, boter, crème fraîche, gerookte forel, laurier, peper, peterselie, ui, visbouillon, winterwortel, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaaskoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gerookte kaas, knoflook, melk, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Pittige ei-sneetjes

Ingrediënten:
boterhammen, cayennepeper, ei, gerookte kaas, kruidenboter, peper, tomaat en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde eieren

Ingrediënten:
dille, ei, gerookte garnalen, gerookte vis, peper, room, sla, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte vistartaar

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, limoen, olijfolie, rode zalmkuit, sla, witte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Garnalensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, ei, gerookte garnalen, paprikapoeder, peper, room, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soufflé
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Wildbiefstukjes met gembersaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gemberpoeder, hertenbiefstuk, olie, peper, reebiefstuk, rode wijn, sinaasappelmarmelade, stemgember, tijm, wildfond en zout

Soort:
wild