Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ei, harde tarwegries, olijfolie, peper, spek, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Ingrediënten: campari en ijsblokjes
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, kappertjes, oregano, peperkorrel en pittadeeg
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Ingrediënten: boter, carnarolirijst, droge witte wijn, parmezaanse kaas, peper, salsicce, ui, vleesbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / risotto / rijst
Ingrediënten: aardappel, bloem, boter, eierdooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, saffraan, salieblaadjes, verse munt en water
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, peper, salieblaadjes, spek, ui, varkenslever, varkensmaag, verse peterselie, verse rozemarijn en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: braadkip, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peperoncino, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, nootmuskaat, pecorino, peper, suiker, tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gist, kalfslever, knoflook, olijfolie, oregano, peper, peperoncino, tomatenpuree, ui, varkenslever, varkensnier, varkensreuzel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: artisjok, broodkruim, citroen, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, verse munt en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, kaas, kaneel en polenta
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, kippenlever, parmezaanse kaas, pasta, peper, salsicce, tomaat, vleesbouillon, witte kool, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: aubergine, bloem, broodkruim, caciocavallo, ei, extra vergine olijfolie, olie, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, salsiccia, tomaat, verse basilicum, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: citroensap, karper, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, knoflook en groente
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: campari, ijsblokjes en sinaasappelsap
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: artisjok, citroensap, eieren, extra vergine olijfolie, peper, spinazie, ui, verse doperwten, verse peterselie, zandtaartdeeg en zout
Keuken: Italiaans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, witbrood, zeevis en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ei, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eieren, melk, rum, suiker, tarwebloem, vanillestokje, gist en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, ei, griesmeel, kalfszwezerik, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rauwe ham, rundergehakt, tomaat, ui, varkensreuzel, versgemalen zwarte peper, wijnazijn, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, ei, gepekeld varkensvlees, kaneel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, proventura, rozijnen, saffraan, suiker, varkensgehakt, verse peterselie, vleesbouillon en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge rode wijn, extra vergine olijfolie, jeneverbes, kappertjes, kippenlever, knoflook, peper, salieblaadjes, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / saus/dressing/jus
Ingrediënten: ansjovisfilet, brood, extra vergine olijfolie, zout en zwarte truffel
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht