J. Lawson - Cocina Nueva

Cocina Nueva

de nieuwe Spaanse keuken

Een boek van J. Lawson

We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Cocina Nueva, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De nieuwe Spaanse keuken is een eerbetoon aan de traditionele gerechten die de Spanjaarden thuis zo graag maken, van exotische tapas tot authentieke, klassieke hoofdgerechten.
De recepten hebben tegelijkertijd een verrassend modern accent. Dit is dan ook geen gewoon Spaans kookboek…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Cocina Nueva

Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Chilipepermosselen

Ingrediënten:
broodkruim, droge sherry, fino sherry, zoet gerookt paprikapoeder, knoflook, kristalsuiker, manchego, mosselen, olijfolie, rode spaanse peper, rode ui, tijm, tomaat uit blik, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Spiesjes van geroosterd zeebanket met romescosaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroen, fruitige olijfolie, zoet gerookt paprikapoeder, groene asperge, hazelnoten, knoflook, lente-ui, olijfolie, pimientos del piquillo, garnaal, sherryazijn, sint-jakobsschelp, tomaat en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Tonijnbanderilla met citroendressing

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, guindilla peper, kappers, kristalsuiker, olijfolie, sashimitonijn, tijmblaadjes en witte asperge

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Warme amandeltaart met citrusijs

Ingrediënten:
amandel, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, vanille-extract en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Bacalao-sigaren

Ingrediënten:
bacalao, bladpeterselie, bloemige aardappel, citroen, ei, filodeeg, fino sherry, gedroogde gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, slagroom, verse tijm en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Spaanse eendenrillette

Ingrediënten:
eendenbout, keukenzout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Bevroren walnotenturron met koffiesiroop

Ingrediënten:
ei, instantkoffie, kristalsuiker, licor de nogado, licor de nuez, nocello, slagroom, vanille-extract, walnoten en walnotenlikeur

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Groene saus uitgebreid met groente

Ingrediënten:
ansjovis, doperwten, droge sherry, fino sherry, groene asperge, groene olijven, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, lente ui, olijfolie, sherryazijn, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Gratin van aardappel en ansjovis

Ingrediënten:
knoflook, manchego, slagroom, vastkokende aardappel, verse ansjovis, verse peterselie, verse tijm en witte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sardines met muskaatdruiven, munt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aioli, citroen, citroenrasp, extra vierge olijfolie, ham, jamón, manzanilla, muskaatrozijnen, pijnboompitten, prosciutto, rode ui, rozijnen, verse munt, verse sardines en zeezoutvlokken

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

In zoutkorst gebakken vis met warme knoflook-peperolie

Ingrediënten:
citroen, eiwit, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, laurierblad, lente ui, olijfolie, rode spaanse peper, snapper, verse bladpeterselie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Drinken / cocktails uit Cocina Nueva:

Martini van groene druiven

Ingrediënten:
droge sherry, fino sherry, gin, groene druif en pitloze groene druiven

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sint-jakobsschelpen met venkel en ansjovisolie

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroenrasp, extra vierge-olijfolie, knoflook, manzanilla, olijfolie, sint-jakobsschelp, venkelknol, venkelloof en venkelzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Picada

Ingrediënten:
citroenrasp, knoflook, pijnboompitten, venkelloof, verse bladpeterselie en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Knoflookgarnalen met chorizo

Ingrediënten:
boter, broodje, chorizoworst, fino sherry, gamba, gedroogde gerookte spaanse peper, knoflook, olijfolie en rode guindilla peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Basisrecept uit Cocina Nueva:

Bierbeslag Spaans

Ingrediënten:
bloem, blond pils, cayennepeper, spaans bier en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stevige zeevruchtensoep met migas

Ingrediënten:
babypijlinktvis, bleekselderij, brood, cayennepeper, fino sherry, garnalen, gemalen venkelzaad, gezeefde tomaten, ham, heek, jamón, knoflook, laurierblad, lente ui, mosselen, mul, olijfolie, passata, pikant gerookt paprikapoeder, prosciutto, rode ui, saffraandraadjes, sinaasappelschil, snapper, venusschelp, verse tijm, visbouillon, visfilet, vongole, water, wortel, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Venusschelpjes met witte butifarra

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, butifarra blanca, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, prei, venusschelpjes, vongole, witte butifarra en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht uit Cocina Nueva:

Babypijlinktvis met zoete ui en linzen

Ingrediënten:
aioli, babypijlinktvis, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroenschil, kleine blauwgroene linzen, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode ui, rode wijn, saffraandraadjes, tomaat, verse tijm en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 128 recepten in dit boek