Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in jouw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met knaidlach (matseballen)

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, knaidlach, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappellatkes met ui

Ingrediënten:
aardappel, ei, olie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zuringsaus met zure room en ui

Ingrediënten:
boter, eidooier, knoflook, ui, witte wijn, zout, zure room en zuring

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Shalet met challebrood

Ingrediënten:
challe, citroenschil, ei, kaneel, krenten, rozijnen, suiker, walnoten, witte wijn en zure appels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kartoffel mit prash zup - Aardappelsoep met prei en melk

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, crème fraîche, melk, prei, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla

Ingrediënten:
ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Petchah - Kalfspootgelei

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfspootjes, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fruitcompotes

Ingrediënten:
abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Rood fruit in siroop

Ingrediënten:
aardbeien, framboos, rode bessen, suiker, water, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Haring-appelsalade

Ingrediënten:
gemarineerde haring, mierikswortel, ontzoute haring, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen variatie

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Litouwse zoetzure gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Zoete aardappellatkes

Ingrediënten:
aardappel, ei, olie, poedersuiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cheesecake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsalade met haring en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring en zwarte peperkorrels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pruimenvulling voor hamantashen

Ingrediënten:
honing, pruimen, sinaasappelsap en walnoten

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Teiglach - Deegklompjes gekookt in honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, gemberpoeder, honing, olie, walnoten en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mandelbrot - Geroosterde amandelplakjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence, witte amandelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met rundvlees of kip

Ingrediënten:
ei, kippenvlees, mager rundgehakt, noedels, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods