Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in jouw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vis in zure room

Ingrediënten:
baars, boter, citroensap, heilbot, kabeljauw, peper, plantaardige olie, schelvis, snoek, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Aardappelvulling voor piroshki

Ingrediënten:
aardappel, ganzenvet, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoentzimmes

Ingrediënten:
boter, pompoen, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hele zalm, gebakken in folie

Ingrediënten:
citroensap, plantaardige olie, witte wijn, zalm, zalmfilet en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hele zeebaars, gebakken in folie

Ingrediënten:
citroensap, plantaardige olie, witte wijn, zeebaars en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 3

Ingrediënten:
aardappelpuree, ui en vel van ganzenhals

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Stevige aardappellatkes

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, ei, olie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 2

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, ganzenvet, peper, ui, vel van ganzenhals en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte lever

Ingrediënten:
ei, kippenlever, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met ei en komkommer

Ingrediënten:
ciderazijn, ei, extra vierge olijfolie, gele ui, komkommer, mosterdpoeder, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus bij klops

Ingrediënten:
peper, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Geglaceerde wortelen met kaneel en rozijnen

Ingrediënten:
boter, ganzenvet, honing, kaneel, krenten, nootmuskaat, plantaardige olie, rozijnen, wortelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamantashen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, maanzaadvulling, melk, pruimenvulling, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met ei

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Koude gebakken vis

Ingrediënten:
bloem, bot, citroen, ei, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep met ei

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraan, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Viskuitkaviaar

Ingrediënten:
citroensap, haringkuit, karperkuit, olijfolie, plantaardige olie, snoekkuit, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zuringsaus

Ingrediënten:
knoflook, slagroom, witte wijn, zout en zuring

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mierikswortelroomsaus

Ingrediënten:
citroensap, mierikswortel, slagroom, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Toast met rundermerg

Ingrediënten:
knoflook, rundermerg en toast

Keuken:
Asjkenazisch / Joods