Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

achthonderd authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

We hebben 1047 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur…

Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd op basis van de eerste druk uit 1996. In 2019 is het opnieuw uitgegeven, volgens het colofon zonder wijzigingen. Naast de prachtige collectie recepten is ook het historische inkijkje in de verschillende joodse gemeenschappen uit de diaspora zeer interessant.
Als niet-jood vond ik het wel moeilijk om verschillende gerechten te ordenen in de klassieke categorieën van hoofd- en bijgerecht, gang of type. De complexe spijswetten plus de vele gerechten die aan specifieke feestdagen en gebeurtenissen worden gekoppeld en de bijzondere bereidingen rondom sabbath leiden er toe dat ik als buitenstaander hier en daar heb moeten gokken. Ik ga er van uit dat de lezer zijn eigen oordeel zal vellen.

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De Joodse keuken

Een greep uit de 1047 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Sinaasappel-radijssalade met olijven

Ingrediënten:
arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, radijsjes, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gezoete couscous

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, kaneel, middelgrote couscous, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde chilipeper, kippenbouillon, komijn, kurkuma, peper, rode linzen, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hilbeh uit Calcutta

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chittarnee - Zoetzure kip in uiensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipoeder, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, kip, knoflook, kurkuma, laurier, plantaardige olie, suiker, tomaten, tomaten in blik, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honing

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrild piepkuiken

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Radijssalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele ui, paarse radijs, peper, zout en zwarte radijs

Keuken:
Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Rijstepudding met een korstje

Ingrediënten:
ei, melk, risottorijst, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Flan à l'orange

Ingrediënten:
blanke amandelen, ei, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Toon alle 1047 recepten in dit boek