Claudia Roden

We hebben 23 boeken van Claudia Roden waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Claudia Roden? Registreren is gratis!

Boeken van Claudia Roden

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Claudia Roden

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Intria - Marokkaanse kip met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, dunne pasta, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, kurkuma, olie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vermicelli, water en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase kokosjam

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, kardemom, kokosrasp, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Iraakse hashwa - Vulling voor gevogelte

Ingrediënten:
amandelen, amandelstaafjes, kaneel, kardemom, kippenbouillon, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, pijnboompitten, piment, pistaches, rundergehakt, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met ei

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met ei en komkommer

Ingrediënten:
ciderazijn, ei, extra vierge olijfolie, gele ui, komkommer, mosterdpoeder, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Appellatkes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, cognac, donkere rum, ei, fruitlikeur, kaneelpoeder, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mahasha - Indiase gevulde paprika's

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, paprika, peper, plantaardige olie, suiker en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, honing, karwijzaad, plantaardige olie, roggemeel, suiker, water, witbier en zeezout

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Arook thayin - Birmese kipkroketjes

Ingrediënten:
bloem, ei, gember, groene chilipeper, kipfilet, koriander, kurkuma, lente-ui, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Halvemaan gevuld met amandelpasta uit Irak of Syrie

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gemalen amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en vanille-essence

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Alle recepten van Claudia Roden