De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: kardemonpitten, karwijzaad, knoflook, koriander, peterselie, rode chilipepers, tomaten, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, citroen, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, plantaardige olie, water en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, cognac, ei, eiwit, koolzuurhoudend water, rum, suiker, walnoten en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, kaneel, kippenbouillon en matses
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: blintzes, cayennepeper, chilipoeder, citroenschil, mager rundgehakt, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, tomaten, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Oostenrijks / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: appel, boter, citroenschil, kaneel, margarine, rozijnen, suiker en walnoten
Keuken: Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladzilver, gebakken uitjes, kaneelstokje, kokosmelk, kruidnagel, noten, rijst en rozijnen
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: komkommer, suiker, water en witte wijnazijn
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: gedroogde abrikozen, pistaches en poedersuiker
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, gemberpoeder, honing, olie, walnoten en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: kip, parelhoen, peper, peterselie, plantaardige olie, poussins, shii-take, wilde paddenstoelen, witte wijn en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, merguesworstjes, olijfolie, paprikapoeder en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / broodbeleg
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat, peper, spinazie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, ei, kaas, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, duif, hashwa, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: maïsmeel, melk, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: gedroogde munt, gele spliterwten, kaneel, kikkererwten, knoflook, munt, olijfolie, peper, rundvlees, ui, wilde spinazie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht