De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, kalfsborst, kalfsschouder, olijfolie, peper, salsa verde, ui, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: ciderazijn, gele ui, gember, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring en zwarte peperkorrels
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, bakpoeder, bloem, cognac, ei, gele rozijnen, kaneel, kruidnagelpoeder, plantaardige olie, rum, sinaasappelrasp, sterke koffie, suiker, vloeibare honing, walnoten en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladzilver, gebakken uitjes, kaneelstokje, kokosmelk, kruidnagel, noten, rijst en rozijnen
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: aardappel, eekhoorntjesbrood, gedroogde boterbonen, grote witte bonen, knoflook, peper, runderborst, runderribstuk, shii-take, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: amandelschaafsel, bloem, boter, gekonfijte citrusschil, gemalen amandelen, olie, pijnboompitten, poedersuiker, rozijnen, suiker en zoete witte wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: olie, water, witlof en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, foelie, gedroogde abrikozen, gevogeltebouillon, kaneel, nootmuskaat, pijnboompitten, pistaches, rozijnen, saffraanpoeder, snelkookcouscous, suiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroen, eieren, ful medames in blik, gedroogde tuinbonen, hamine eieren, knoflook, olijfolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: champignons, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, koriander en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: cottagecheese, courgette, dille, ei, feta, kashkavalkaas, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, roomkaas en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: frituurolie, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mager rundgehakt, olie, peper, pijnboompitten, piment, ui en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroensap, peper, rijst, spinazie, suiker, ui, water en zonnebloemolie
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: boleten, cantharellen, farfel, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / paddenstoelen
Ingrediënten: cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, extra vergine olijfolie, honing, knoflook, plantaardige olie, rode paprika's, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, voorgekookte kastanjes en zoete rode wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: brasem, citroensap, extra vergine olijfolie, kabeljauw, salsa verde, schelvis, witte peper, zalm, zeebaars, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, knoflook, zout en zwarte olijven
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat, peper, spinazie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch