Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Romeinse galantine van kalkoen

Ingrediënten:
ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Notenvingers met pistaches

Ingrediënten:
boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tunesische beignets van kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Blintzes (Pannenkoeken) gevuld met vlees

Ingrediënten:
blintzes, cayennepeper, chilipoeder, citroenschil, mager rundgehakt, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, tomaten, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Oostenrijks / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Appels uit de oven

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, kaneel, margarine, rozijnen, suiker en walnoten

Keuken:
Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Jemenitische humus

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met mergues

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, merguesworstjes, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Basis piedeeg 2

Ingrediënten:
bloem, boter, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse kweeperenboter met noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / broodbeleg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, kaas, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde duif

Ingrediënten:
citroensap, duif, hashwa, knoflook, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla

Ingrediënten:
ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Polenta

Ingrediënten:
maïsmeel, melk, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht