De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, laurier, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, tijm, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: azijn, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, rode paprika en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: ei, matsemeel, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: foelie, gemberpoeder, koriander, kurkuma, saus met koriander en gezouten citroen, ui, witbrood, witte peper, witvisfilet en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, kruidnagels, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / broodbeleg
Ingrediënten: basmatirijst, berberisbessen, kippendijen, langkorrelrijst, maïsolie, peper, rozijnen, ui, water, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: dadels, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat, walnoten en zoete rode wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Libisch
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, kleine visjes, koriander, olijfolie, peterselie, vismoten en water
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, ganzenvet, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, ei, kipkarkassen, kippenorgaanvlees, kippenvleugel, peper, peterselie, ui, wortel en zout
Keuken: Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / broodbeleg
Ingrediënten: aardappel, ei, olie, poedersuiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, olie, water en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / beslag/deeg
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, spinazie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: droge gist, ei, eiwit, patentbloem, plantaardige olie, suiker, water en zout
Keuken: Pools / Duits / Amerikaans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, blauwe rozijnen, gedroogde abrikozen, gele rozijnen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, rozenwater en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: bloem, ganzenvet, gemberpoeder, kippenvet, knoflook, paprikapoeder, ui, vel van ganzenhals en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelschaafsel, basmatirijst, ei, eiwit, kurkuma, mager rundgehakt, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap en suikerstroop
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / siroop