De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsnek, lamsschouder, peper, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, zilveruitjes en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, groene kardemompeulen, kaneel, kippenvleugel, kurkuma, risottorijst, selderijblad en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemompoeder, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: gemarineerde haring, mierikswortel, ontzoute haring, zure appel en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: citroensap, koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, ui, zout en zure appels
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vegan
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, eiwit, poedersuiker, spinazie en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boleten, cantharellen, farfel, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / paddenstoelen
Ingrediënten: aubergines, gezouten citroen, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, kaneel, kwark, rozijnen, suiker, walnoten, zout en zure room
Keuken: Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: boter, cheddar, cottagecheese, dille, edammer, ei, eidooier, filodeeg, goudse kaas, munt, nootmuskaat, sesamzaad en zonnebloemolie
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: rijst, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijstballetjes, rijstmeel, roz ou hamud bouillon en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: ganzenvel, kippenvel, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: garnituur
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, sjalot, suiker, zilveruitjes en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, ei, extra vergine olijfolie, peper, spaghettini, vermicelli, zout en zwarte olijf
Keuken: Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout
Keuken: Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt
Keuken: Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, meloen, oranjebloesemwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroensap, haringkuit, karperkuit, olijfolie, plantaardige olie, snoekkuit, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, paprika, peper, plantaardige olie, suiker en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: azijn, boter, durumbloem, eidooier, olie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: rijst
Ingrediënten: amandelschaafsel, boterhammen, donkere rozijnen, ei, kokosmelk, santen, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch