De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aubergines, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, selderijblad, suiker, tomaten, ui, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: salade
Ingrediënten: citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad en druiven
Keuken: Libanees / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / likeuren en gedestilleerd
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, lamsvlees, laurier, marinade, peper, pitabrood, rijst, salade van komkommer en tomaat, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Ingrediënten: kikkererwten, kurkuma, langkorrelrijst, saffraan, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kippenbouillon, lamsgehakt, matses, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, paprikapoeder, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aubergines, citroenschil, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelschaafsel, boterhammen, donkere rozijnen, ei, kokosmelk, santen, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, kruidnagel, kweeperen, rode wijn, suiker en witte wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: knoflook, slagroom, witte wijn, zout en zuring
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, tomatenpuree, ui en witte bonen
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, bloemkoolroosjes, courgette, extra vergine olijfolie, raapjes, wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / pickles
Ingrediënten: basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, krenten, kwark, roomkaas, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kurkuma, lente-ui, olie, visfilet en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, harissa, karwij, korianderzaad, olijfolie, water en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: citroensap, eiwit, limoensap, suiker en water
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: boleten, boter, cantharel, kasha, peper, shii-take, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: bloem, ei, kersensap, pastadeeg en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch