De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: olie, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: gedroogde limoenen, suiker en water
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ganzenvet, kastanjes, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zure room
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, honing, maanzaad, melk, poedersuiker, rozijnen en suiker
Keuken: Midden-Europees / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroensap, biet, mierikswortel, suiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: ei, melk, risottorijst, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cottagecheese, courgette, dille, ei, feta, kashkavalkaas, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, roomkaas en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water en witte wijn
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, donkere kersen, kaimak, kersenjam, mascarpone, morellenjam, slagroom en yoghurt
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel, eend, appel, peper, ui, water, witte wijn en zout
Keuken: Duits / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, harissa, kaneel, knoflook, komijn, koriander, merguez, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, granaatappelpitten, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aubergines, granaatappelsiroop, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: citroensap, olie, peper, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: rijst / rundvlees / groente
Ingrediënten: aubergines, granaatappelsiroop, plantaardige olie, yoghurt en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: kikkererwten, rozijnen, suiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, pistaches, rijstemeel, suiker en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch