De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, piment, suiker, tomaten, tomaten uit blik, witbrood en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, bouillon, boekweit, kippenvet, plantaardige olie, water, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kip, knoflook, peper, venkelzaad en zout
Keuken: Libanees / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: karper, laurier, pastinaak, peterselie, selderie, suiker, ui, wijnazijn, witte peper, witte peperkorrels, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: boter, cheddar, cottagecheese, dille, edammer, ei, eidooier, filodeeg, goudse kaas, munt, nootmuskaat, sesamzaad en zonnebloemolie
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, oranjebloesemwater en sinaasappel
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, doorregen rundgehakt, gember, koriander, lamsgehakt, munt, peper, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Birmees
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: sinaasappelsap, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amandelessence, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, mandarijnsap, sinaasappelrasp, sinaasappels en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / amandelwerk
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, gemberpoeder, honing, olie, walnoten en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ei, kippenvet, matsemeel, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: abrikozen, boter, cognac, ei, margarine, poedersuiker, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, honing, olie, peper, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool, zout en zure appel
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: rijst / rundvlees / groente
Ingrediënten: lamsschouder, water en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: brood, ganzenlever, kippenlever, matsemeel en vel van ganzenhals
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zure room
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: azijn, basilicum, bladpeterselie, brood, citroenrasp, ei, gehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, suiker, tomaten, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: blanke amandelen, boter, bruine suiker, gemalen kardemom, kokosnootvruchtvlees, griesmeel, javaanse suiker, kokosmelk, rozijnen, santen en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: eier-citroensaus, kalfshersenen, lamshersenen, water en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: azijn / orgaanvlees
Ingrediënten: aardappel, ei, olie, poedersuiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegetarisch