Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur…

Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia - Okra's in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische aardappelsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemarineerde artisjokharten, harissa, nieuwe aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kamfounata - Marokkaanse ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoenpuree uit Venetie

Ingrediënten:
bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Insalata di riso

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, artisjokharten in olijfolie, extra vergine olijfolie, kappertjes, kerstomaat, langkorrelrijst, peper, tonijn in blik, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, dadels, middelgrote couscous, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pulau van doperwten

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, santen, sesamolie, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Djaj meshwy - Gegrilde kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kip, knoflook, peper, venkelzaad en zout

Keuken:
Libanees / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Ataif - Pannenkoekjes in siroop

Ingrediënten:
bloem, citroensap, crème fraîche, droge gist, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte