De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemarineerde artisjokharten, harissa, nieuwe aardappel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: ei, ganzenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: aardappel, citroensap, frituurolie, kalfsschenkel, kurkuma, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde gist, granaatappelsiroop, lamsgehakt, piment, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: honing, pruimen, sinaasappelsap en walnoten
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, koriander, mager rundgehakt, nootmuskaat, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsnek, lamsschouder, peper, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, zilveruitjes en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: basis piedeeg 2, diepvriesspinazie, eidooier, feta, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Grieks / Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: gele paprika, halloumi, knoflook, mozzarella, peper, rode paprika, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, knoflook, peterselie, plantaardige olie en zout
Keuken: Spaans / Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: ansjovisfilet op olie, artisjokharten in olijfolie, extra vergine olijfolie, kappertjes, kerstomaat, langkorrelrijst, peper, tonijn in blik, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: salade
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, kaneel, mager lamsvlees, morellen, zure kersen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: dadels en walnoten
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, dadels, middelgrote couscous, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, basmatirijst, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, santen, sesamolie, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergine, cottagecheese, ei, feta, gedroogde munt, kashkavalkaas, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kip, knoflook, peper, venkelzaad en zout
Keuken: Libanees / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, droge gist, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker en water
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, chilipeper, couscous, gele rozijnen, kaneel, kikkererwten, lamsvlees, mergpijp, oranje pompoen, plantaardige olie, poedersuiker, rundvlees, saffraan, water, witte peper, wortel, zoete aardappel en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / kalfsvlees
Ingrediënten: abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte