Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ingrijpend herziene uitgave

De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azië) anderzijds.

De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.

Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met mergues

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, merguesworstjes, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Lamsvlees met rode chilipepers en tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, knoflook, kokosmelk, komijn, lamsnek, lamsschouder, nieuwe aardappels, plantaardige olie, santen, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mashi cousa - Gevulde courgettes

Ingrediënten:
courgette, kaneel, knoflook-tomatensaus, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijst, suiker, tamarindepasta, vulling voor sheik el mahshi en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Appelchutney

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yoghurt

Ingrediënten:
volle melk en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pulau van doperwten en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, basmatirijst, cashewnoten, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, rozijnen, santen, sesamolie, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bij de koffie uit De Joodse keuken:

Kichelach - Koekjes

Ingrediënten:
bloem, ei, plantaardige olie, suiker en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Witte kool met zure room

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete wijn

Ingrediënten:
druiven, gekarameliseerde suiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ingelegde zalm

Ingrediënten:
grof zeezout en zalmfilet

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Panir - Paneer

Ingrediënten:
karnemelk, water, melk, plantaardig stremsel en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholentknaidlach

Ingrediënten:
bloem, ei, kippenvet, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wienerschnitzel op zijn Italiaans

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kalfskarbonade, kalfslap, marsala, matsemeel, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht