Zwitsers

Zoek naar Zwitsers in jouw eigen kookboeken

Zwitsers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Aardappel−ui−rösti

Ingrediënten:
boter, peper, rode uien, vastkokende aardappelen en zeezout

Keuken:
Duits / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Törtchen vom Hummer mit Tomatenconfit und Artischocken / Kreefttaartje met geconfijte tomaat en artisjokken

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Minirösti

Ingrediënten:
boter, ei, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Biscuitomeletjes met kersen

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, geleisuiker speciaal, kaneelstokje, maïzena, ontpitte kersen, poedersuiker, rumessence, slagroom, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Zwitserse vleesrolletjes

Ingrediënten:
appenzeller, augurk, ei, italiaanse salami, mayonaise, peterselie, rode paprika uit pot, tomaten en varkensbout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Komkommer-roomsoep op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, dille, karnemelk, knoflook, komkommer, room, suiker, witbrood en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Zwitserse notentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, hazelnoten, rietsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Worstsalade op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
augurk, emmentaler, jachtworst, knoflookpoeder, mosterd, olie, tabasco, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse boter

Ingrediënten:
boter, emmentaler, gekookte ham, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Cordon blue, koud geserveerd

Ingrediënten:
citroensap, cognac, kalfsvlees, peren, roquefort, walnoten en zoete kruidenmosterd

Keuken:
Zwitsers
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse uiensalade

Ingrediënten:
azijn, boter, peper, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Pikante Zwitserse salade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bieslook, emmentaler, groene paprika, hamworst, olie, scherpe mosterd, selderijzout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kaasfondue

Ingrediënten:
emmentaler, gruyère, knoflook, maïzena, parmigiano reggiano, stokbrood en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zwitsers buffet

Ingrediënten:
appenzeller, artisjok, boerenworst, bündner fleisch, coppa, druiven, emmentaler, graubünder ham, graubünder worst, gruyère, peper, peterselie en sbrinz

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaastaartje - Schweizer käsetörtchen

Ingrediënten:
boter, ei, emmentaler, gruyère, meel, melk, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
quiche / vegetarisch / kaas
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt / lunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Omelet met champignons en Zwitserse kaas

Ingrediënten:
boter, champignons, grove franse mosterd, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwam, peper, peterselie, rode ui, shiitake, tijm, zout en zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tropische muesli

Ingrediënten:
amandel, cashewnoten, geconfijte gember, gedroogde ananas, gedroogde banaan, gedroogde mango, gedroogde papaja, gedroogd fruit, granen, havermout, kaneel, kokosmelk, kokosrasp, macadamianoten, noten, pecannoot, sesamzaad, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kaasbroodjes op Walliser wijze

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, goudse kaas, paprikapoeder, peer, peper, raclettekaas, tilsiter kaas en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Muesli met echte vanille

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, cashewnoten, gedroogd fruit, granen, havermout, honing, kaneel, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, vanille-essence, vanillestokje, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Griessküchlein mit Käse gefüllt - Griesmeelkoekjes gevuld met kaas

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, frituurolie, griesmeel, gruyère, melk, vet en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse rösti

Ingrediënten:
aardappel, boter, ui, witte peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Rösti

Ingrediënten:
boter, ei en kruimige aardappel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Bijgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Aardappelpuree Girardet

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, room, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gambas mit Kartoffelpüree à la Fredy Girardet - Gambas met aardappelpuree Fredy Girardet

Ingrediënten:
aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rotbarsch auf Grenobler art - Roodbaars als in Grenoble

Ingrediënten:
boter, citroen, gekookte aardapelen, kappertjes, roodbaarsfilet en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vis