Noord-Amerikaans

Zoek naar Noord-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte 1 notitie

Diner uit Zout, vet, zuur, hitte:

In karnemelk gemarineerde gebraden kip

Ingrediënten:
karnemelk, kip en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Key-limoen pie - key lime pie

Ingrediënten:
boter, ei, limoensap, piebodem, suiker, volkorenbiscuit, wijnsteenpoeder en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Caesarsalade met gegrilde little gem

Ingrediënten:
ansjovis in olie, citroensap, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, knoflook, little gem, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Apple brown betty met rabarber

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, gemberpoeder, kaneel, lichtbruine suiker, nootmuskaat, piment, rabarber, rozijnen en vanille-ijs

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Frozen margarita

Ingrediënten:
cointreau, golden tequla, ijsblokjes, limoen, limoensap, triple sec en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Dranken / drinken uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Ananasbreeze

Ingrediënten:
ananassap, cranberrysap, gember en ijsblokjes

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, knoflook, mosselen, ontbijtspek, slagroom, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Algonquinsoep

Ingrediënten:
boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Cottage cheeseburgers

Ingrediënten:
boter, cottage cheese, olijfolie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie's Amerika:

HEET! choco & churros

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, groene spaanse peper, kaneel, kaneel, lichte rietsuiker, maïzena, pure chocolade, volle melk, water, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Romige soep van verse champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroensap, knoflook, pinda, room, sjalot en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Fudge icing - Karamelglazuur

Ingrediënten:
blanke stroop, boter, melk, pure chocolade, vanillesuiker, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
glazuur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met taartkorst-topping

Ingrediënten:
boter, hartig korstdeeg, maïzena, olie, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Prei cobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, karnemelk, maïsmeel, natriumbicarbonaat, olie, prei, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Hamburgers met hummus en aardappelpartjes

Ingrediënten:
aardappel, brood, cherrytomaatjes, citroensap, gehakt, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, olie, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, rundergehakt, sumak, tabasco, ui, zeezout en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vispot uit Door County - Door county Fish boil

Ingrediënten:
boter, citroen, houting, laurierblad, rode aardappel, water, zilverui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Kellog's rice krispie treats

Ingrediënten:
boter, marshmallows en rice krispies

Keuken:
Amerikaans
Soort:
snoep
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Drinken / cocktails uit Culinaria U.S.A.:

Margarita

Ingrediënten:
cointreau, controy, limoensap, silver tequila, sinaasappellikeur en triple sec

Keuken:
Amerikaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt uit Culinaria U.S.A.:

Bostons bruinbrood - boston brown bread

Ingrediënten:
bakpoeder, karnemelk, maïsmeel, melasse, roggemeel, rozijnen, volkorenmeel, zout en zuidvruchten

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kampvuurmaal - campfire supper

Ingrediënten:
aardappel, ei, spek en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode met vlees gevulde tamales - red meat filled tamales

Ingrediënten:
bloem, bouillon, groene olijven met piment, knoflook, komijnpoeder, maïsblad, masa harina, olie, oregano, reuzel, runderschouder, rundvlees, salsa colorado, varkensvlees en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / stomen / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder met tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch