Oostenrijks

Zoek naar Oostenrijks in jouw eigen kookboeken

Oostenrijks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gestoofd rundvlees op z´n weens

Ingrediënten:
klapstuk, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense gehaktschotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, mosterd, ontbijtspek, oud brood, paprikapoeder edelsusz, ui, varkenslever, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsschnitzel en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
mierikswortel en slagroom

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Keizersomelet - kaiserschmarrn

Ingrediënten:
ei, meel, melk, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Noedels in doek - serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, broodjes, ei, meel, melk, spek, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Apfelstrudel

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, kaneel, meel, noten, olie, paneermeel, poedersuiker, rozijnen, rum, suiker, zout en zure appels

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Fazant in spekhemd - fasan in speckhemd

Ingrediënten:
blauwe druif, boter, doorregen spek, fazant, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslever met uien en appels - kalbsleber mit zwiebeln un äpfeln

Ingrediënten:
appel, kalfslever, meel, ui, varkensreuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rosbief met gebakken uien - zwiebelrostbraten

Ingrediënten:
bakmeel, boter, olie, rosbief, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boterschnitzel - butterschnitzel

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, paneermeel, vleesbouillon, wit kadetje, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslong en -hart - Salonbeuschel

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, citroensap, kalfshart, kalfslong, kappertje, knoflook, laurierblad, marjolein, meel, mosterd, peperkorrel, slagroom, soepgroenten, suiker, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wijnazijn, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wild zwijn op Lainze wijze

Ingrediënten:
champignon, citroensap, ganzenlever, hertenfilet, laurierblad, meel, peperkorrel, rode aalbessen, rode wijn, soepgroenten, varkensribstuk, verse tijm, vet spek, wildfond, zout, zure room en zwezerik

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tiroolse saus bij kalfsnieren en groene asperge

Ingrediënten:
dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, olijfolie, peper, sjalot, tomatenpuree, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, kalfsschnitzel, marjolein, melk, prei, witte peper en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis met kappertjes en crême fraîche

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche light, kappertjes, pangasiusfilet, ui en verse peterselie

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoten, poedersuiker, pure chocolade en witbrood

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener Tafelspitz - Weense tafelspies

Ingrediënten:
mierikswortelsaus, peterselie, prei, runderrollade, rundersoepbeen, selderijblad, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Weens rundvlees - wiener tafelspitz

Ingrediënten:
mergpijpjes, rundvlees, soepgroenten, ui, verse bieslook, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bij de koffie uit De grote Kleyn:

Linzertorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, hazelnoten, kaneel, kruidnagelpoeder, poedersuiker, rode bessenjam en vanille

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Spàtzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Sachertaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bittere chocolade, bloem, boter, chocoladeglazuur, ei, slagroom, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Schouder met soepgroente - schulterscherzel mit wurzelgemüsze

Ingrediënten:
bieslook, mergpijpjes, schouderstuk, soepgroenten en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Weense mierikswortelkwark

Ingrediënten:
cayennepeper, gekookte ham, kwark, mierikswortel, room, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde haasfilet in Madeirasaus - gefüllte hasenfilets in madeira-sauce

Ingrediënten:
boter, champignon, citroenschil, demi-glace, hazenfilet, knoflook, madeira, meel, sjalot, tomatenpuree, verse peterselie, vet spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Linzer taart - linzer torte

Ingrediënten:
aalbessenjam, amandelen, boter, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, meel, poedersuiker, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch