Internationaal

Zoek naar Internationaal in jouw eigen kookboeken

Internationaal koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gegrilde knoflook

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Bisquit

Ingrediënten:
bloem, duivenbloed, eidooier, eiwit, reuzel, rodewijnazijn, speltbloem, suiker, trisol en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met granen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine rijst, bulgur, gerst, groentebouillon, laurier, parelgort, peterselie, tarwekorrels, tijm, tomaat, ui, witte bonen, witte rijst, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Koolraap met pistacheboter

Ingrediënten:
druivenpitolie, knoflook, koolraap, maïsolie, pistacheboter, pistacheolie, pistaches, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peterselie, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Hartige kokosbeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, kokos, kokosmelk, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met notenboter

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, notenboter, olijfolie en pindakaas

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Banaan in papillote

Ingrediënten:
banaan, bloedsinaasappelsap, boter, boterpapier, citroensap, likeur, munt, suiker en vanillestokje

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het spirelli kookboek:

Wortelpappardelle met sinaasappel en specerijen

Ingrediënten:
honing, knoflook, korianderzaad, olijfolie, quatre épices, sinaasappel en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gegrilde sjalot

Ingrediënten:
olijfolie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Bubbeltjeswijn met rood fruit

Ingrediënten:
aardbei, bessen, citroensap, citroenschil, framboos, munt, suikerstroop en zoete bubbelwijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde paprika met balsamico-azijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele paprika, groene paprika, olijfolie, rode paprika en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kippensoep met mais

Ingrediënten:
bleekselderij, gele chilipeper, groentebouillon, kippenborstfilet, knoflook, limoen, mais uit blik, peper, roomkaas, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met kerriepoeder

Ingrediënten:
boter, kerriepoeder, kruimige aardappel, melk, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, witte azijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Meloengranita

Ingrediënten:
meloen, suikerstroop en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Tamarindegranita

Ingrediënten:
suikerstroop, tamarindepasta en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Citroengras-limoengranita

Ingrediënten:
citroengras, limoensap, suikerstroop en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Groenetheegranita

Ingrediënten:
groene thee, suikerstroop en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentetaart met kaas

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde butternutpompoen

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, butternutpompoen, gedroogde abrikozen, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde chayote

Ingrediënten:
boter, chayote, gierst, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, salsa, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Filodeegtaart met rijst met linzen

Ingrediënten:
boter, filodeeg, olijfolie en rijst met linzen

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente