Internationaal

Zoek naar Internationaal in jouw eigen kookboeken

Internationaal koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Citroenvla

Ingrediënten:
citroen, ei, gelatinepoeder, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
pudding
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bij de koffie uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Chinese almond cakes

Ingrediënten:
amandelextract, bakpoeder, bloem, boter, gebrande en gemalen amandelen, gin en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Bananes Flambées

Ingrediënten:
bananen, boter, cognac, cointreau, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gebakken spinazie

Ingrediënten:
ei, olie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Wortelslaatje

Ingrediënten:
citroensap, olie, peper, room, ui, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte broccoli met shiitake

Ingrediënten:
broccoli, druivenpitolie, gedroogde shiitake, gember, inweekvocht van gedroogde shiitake, knoflook, maïsolie, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde groente anders gepaneerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, noten, kokosnootvruchtvlees, graankorrels, groente, grutten, havermout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepaneerde bloemkool

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, citroen, ei, olijfolie, paneermeel, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Maissalade met tomaat, feta en munt

Ingrediënten:
feta, maïskorrels, munt, olijfolie, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bieten met pistacheboter

Ingrediënten:
bieten, druivenpitolie, knoflook, maïsolie, pistacheboter, pistacheolie, pistaches, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Ontbijt / lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Roerei

Ingrediënten:
boter, ei, kruiden, peper, room, truffel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haring met tomaat en venkel

Ingrediënten:
azijn, basilicum, haringfilet, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, ui, venkel, vis en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Spinaziesoep met gember

Ingrediënten:
agavediksap, babyspinazie, gemberwortel, groene thaise currypasta, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lente-ui, limoen en peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kippenbout met een salade van gestoomde groenten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, doperwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, kippenbout, kurkuma, kwark, rode ui, sinaasappelzeste, verse maiskorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het ATAG kookboek:

Borrel kippenpootjes

Ingrediënten:
bosui, chilisaus, gemberpoeder, kippenpootjes, korianderpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, peper, rietsuiker, rode peper, sesamzaad, verse koriander en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, roomboter, sojaroom, truffel, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Sous-vide gegaarde lamsrugfilet

Ingrediënten:
knoflook, lamsrugfilet, munt, peper, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Lunch uit Het ATAG kookboek:

Kaas-uienbrood

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, pesto, pizzabodem en rode ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Stoofpotje van gehakt met sperziebonen en zuidvruchten

Ingrediënten:
amandelen, bosui, dadels, garam masala, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, kwarkdip met komkommer, naanbrood, rode ui, runderfond, rundergehakt, sperziebonen, venkelzaad, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Eendenborst met zalf van pompoen, gestoomde rode kool en spruitjes, een chutney van ui, framboos en tijm en krokantje van roseval aardappel

Ingrediënten:
appelstroop, balsamicoazijn, frambozenjam, grof zeezout, olijfolie, peper, pompoen, rode kool, rode ui, rosevalaardappels, rozemarijn, spruitjes, tamme eendenborst, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kalkoenfilet met paddenstoelen en spek en pedro-ximenezsaus

Ingrediënten:
andijvie, cranberrycompote, jus de veau, kalkoenfilet, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, paddenstoelenmix, pecannoten, prosciutto cotto, sherry pedro ximenez, sinaasappel en zoete aardappel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde chinese kool

Ingrediënten:
chinese kool, gember, knoflook, lente-ui, sojasaus en tofu

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Hartige kokosbeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, kokos, kokosmelk, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente