Midden-europees

Zoek naar Midden-europees in jouw eigen kookboeken

Midden Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Coriander Lamb Kebabs with Almond Chanterelle Sauce - Koriander-lamskebab met amandel-cantharelsaus

Ingrediënten:
amandelen, boter, cantharellen, cayennepeper, citroensap, lamskotelet, marinade, melk, olijfolie, poedersuiker, wit broodmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Brits
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / paddenstoelen
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gevulde pompoen met abrikozen em pistachenoten

Ingrediënten:
baharat, chilivlokken, gedroogde abrikozen, knoflook, milde olijfolie, parelcouscous, pistachenoten, bladpeterselie en pompoen

Keuken:
Midden-Oosten / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met bloemkool en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, gerookt-paprikapoeder, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met kikkererwten, doperwten en limabonen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, doperwten, duivenerwten, edamamebonen, groentebouillon, kikkererwten, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met dadels en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, dadels, gele ui, munt, olijfolie, pistache, rozijnen, saffraan, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vermicellipilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, engelenhaarspaghetti, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met abrikozen en pistachenoten

Ingrediënten:
bot, bulgur, cayennepeper, citroensap, gedroogde abrikoos, groentebouillon, munt, olijfolie, peper, pistachenoten, tarwe, tomatenpuree, vermicelli en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudiger-dan-pilav-rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelige rijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met spinazie

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, spinazie, tarwe en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met venkel

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutmeel, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde Israëlische couscous met gekarameliseerde uien en blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, ei, groentebouillon, israelische couscous, melk, olijfolie, peper, pesto, peterseliepesto, room, sjalot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met prei

Ingrediënten:
bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, peper, plantaardige melk, prei, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met krenten en pijnboompitten

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, groentebouillon, kaneel, komijnpoeder, krenten, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, rijst, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken rijst met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, boter, dille, knoflook, langkorrelrijst, lente ui, neutrale olie, peper, peterselie, rijst, shiso, sjalot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met topinamboer

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, topinamboer, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met fruit en noten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, groentebouillon, honing, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met zwartoogbonen

Ingrediënten:
boter, bulgur, cayennepeper, groentebouillon, olijfolie, peper, tomatenpuree, vermicelli, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bloemkool, courgette, gedroogde abrikoos, gember, groentebouillon, israelische couscous, kaneelstokje, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 ideeën voor Eenvoudiger-dan-plival-rijst

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, chilipeper, doperwt, eekhoorntjesbrood, kikkererwt, knoflook, komijn, koolraap, koriander, krenten, limabonen, mosterd, nigellazaad, oesterzwam, paddenstoel, pijnboompitjes, rozijnen, shiitake, sperziebonen, sugarsnaps, tijm, ui, wortel en wortelgroen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerstpilav

Ingrediënten:
boter, dille, dragon, gierst, groentebouillon, kervel, lente ui, munt, olijfolie, parelgort, peper, peterselie, quinoa, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke linzensoep met tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch