Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amsoi, bloem, boter, crème fraîche, gedroogde erwtjes met wasabikorst, gember, munt, olie, plantaardige olie, sojasaus, sugarsnaps, suiker, wasabipoeder, witte wijn en zalmfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, kokosmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: coquilles, groene shisobladeren, honing, olie, rijstazijn, rode ui, sojasaus, tempurameel, wakame en witte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, eiwit, fijne kristalsuiker, groene thee, honing, kirschwasser, kokos, mango, sesamolie en sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet
Keuken: Japans
Ingrediënten: aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, artisjokbodem, ei, gele paprika, groene courgette, groene kruiden, knoflook, komkommerpickles, lamsfilet, lamsjus, melk, olijfolie, rode paprika, room, senchatheeblaadjes, sjalot en sjalottenpuree
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, chilipoeder, chinese kool, citroensap, ei, kalfsbovenbil, kalfstong, olie, panko, rode paprika, sojasaus, udonnoedels en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: artisjokken, boter, heilbotfilet, katenspek, kippenfond, knoflook, olijfolie, sesamolie, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, boter, coquilles, gember, groentefond, komkommer, lavendelbloempjes, paddenstoelen, prei, shisokers, sojasaus, ui, venkel en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, boter, citroensap, geitenbout, gemalen komijn, grof zeezout, honing, kaneel, kastanjes, kruidnagels, olijfolie, selderijknol, shichimi tōgarashi en vleesfond
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, citrus-sojasaus, gele paprika, komkommer, koriander, kruidnagelkaas, olijfolie, rijstwijn, rode japanse bonen, rode paprika, tijm, tomaten, wortel, zeezout, zongedroogde tomaat en zwarte peper
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: augurk, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, doperwtjes, ei, eidooier, heilbotfilet, kappertjes, mosterdpoeder, munt, olie, olijfolie, peterselie, rode biet, rozevalaardappelen, sojasaus en tempurameel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, grof zeezout, kippenglacé, frituurolie, peperkorrels, plantaardige olie, sojasaus, tonijnsteak, umeboshipruimen, winterwortel en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849