S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark

We hebben 214 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Casa Moro

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Casa Moro

Een greep uit de 214 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Gevuld brood uit Anatolië - gözleme

Ingrediënten:
boter, droge gist, fijn zeezout, olijfolie en ongebleekt meel

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ouderwetse triflecake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, fijne kristalsuiker, maïzena en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Gestoofde venkel met dille

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, venkelknol, verse dille, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en asperges

Ingrediënten:
ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Sardinevulling voor empanadillas

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, sardines uit blik, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

pittige vlees salade met fenegriek en hummus

Ingrediënten:
chilipeper, fenegriekzaad, haasbiefstuk, hummus, kirmizi biber, korianderzaad, nigellazaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, platbrood, verse bladpeterselie, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zwarte inktsaus

Ingrediënten:
groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, piquillopaprika, tomatenpuree, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Sherryazijnsaus met amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, knoflook, olijfolie extra vergine, sherryazijn, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 214 recepten in dit boek