- De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel

Een boek van

We hebben 2075 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Zilveren Lepel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel.

Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.

Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Uiteraard met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, menugang en de Italiaanse en Nederlandse receptnamen. Dit is het enige boek dat de liefhebber van Italiaans koken nodig heeft!

'Hoeveel nieuwe kookboeken ik ook binnenkrijg, er zijn er altijd een paar die ik blijf openslaan, hoe lang is ze ook al heb.De Zilveren Lepel, hét naslagwerk van de Italiaanse keuken, is zo'n kookboek.' Sam de Voogt - NRC

'Het is de afgelopen week de keuken nog niet uit geweest, en ik betwijfel of het de boekenkast ooit gaat halen.' Janneke Vreugdenhil, NRC.next

'De bijbel van de Italiaanse keuken.' Foodies


Aantekeningen bij dit boek

Ansjovis met mascarpone

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De Zilveren Lepel

Een greep uit de 2075 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kaasbavarois - bavarese di caprini

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, caprino, eiwit, olijfolie, peper, radijs, rucola, slagroom, tomaat, vette geitenkaas, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch / kaas
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Aspic - gelatina

Ingrediënten:
bleekselderij, eiwit, kalfsschenkel, prei, runderbeenderen, rundergehakt, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / garnituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemarineerd konijn - coniglio marinato

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, konijn, kruidnagel, olijfolie, peper, ui, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / marinade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Avocadosalade - insalata di avocado

Ingrediënten:
avocado, bindsla, citroensap, dijonmosterd, lente-ui, mandarijn, olijfolie, peper, tomaat, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Broccolitaart - torta ai broccoletti

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladerdeeg, bloem, boter, broccoli, eierdooier, milde fontina, nootmuskaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Appelbollen - mele in crosta

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, bloem, boter, eierdooier, kaneel, room, vanillesuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Vijgentaart - crostata di fichi

Ingrediënten:
bloem, boterdeeg, fijne kristalsuiker, pruimenjam, rum en vijgen

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 2075 recepten in dit boek