Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- meer dan 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Selderijschijven

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, citroensap, eieren, bloem, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Kruidige decemberkoeken

Ingrediënten:
citroenschil, eieren, bloem, gemalen amandelen, ouwelrondjes, sinaasappelschil, suiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Eendenborst met rabarber

Ingrediënten:
allesbinder, boter, eendenborstfilets, groene peperkorrels, kippenbouillon, knoflook, rabarber, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Pompoen-wortelgratin

Ingrediënten:
knoflook, peper, peterselie, pittige kaas, pompoen, slagroom, worteltjes, zonnebloemolie, zout en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Blozende karnemelkpudding

Ingrediënten:
blaadjes witte gelatine, citroen, gemalen amandelen, karnemelk, slagroom, vanillesuiker en zwartebessenjam

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Köstritzer-chocoladetaart

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cacaopoeder, eieren, bloem, boter, poedersuiker, köstritzer, kristalsuiker, roomkaas, bakpoeder, vanille-extract en boter

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Gefrituurde vlierbloesem

Ingrediënten:
eieren, poedersuiker, suiker, kaneel, melk, frituurolie, vlierbloesems, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perenmuffins

Ingrediënten:
birnenbrand, eieren, boter, melk, peren, poedersuiker, poire williams, rozijnen en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Schorseneren in bierbeslag met dip

Ingrediënten:
blond bier, eieren, bloem, gembersiroop, kerriepoeder, olie, peper, schorseneren, zout en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Broodpudding met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, bloem, suiker, boter, kersen, melk, oud witbrood, paneermeel, poedersuiker en tl geraspte citroenschil

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch!:

Kruidenpannenkoekjes met cantharellen

Ingrediënten:
boter, daslook, ei, bloem, knoflook, kruidenbouillon, melk, peper, peterselie, pfifferlinge, sjalotjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardpeer uit de oven

Ingrediënten:
aardperen, bieslook, boter, jonge kaas, kerriepoeder, knoflook, peper, sjalotjes, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / lunch / bijgerecht uit Koch!:

Uienbrood

Ingrediënten:
eierdooier, gezouten boter, suiker, tarwebloem, zout, uien en gist

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Zwijneragout met gedroogde pruimen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroen, gedroogde pruimen, jeneverbessen, olie, peper, rode wijn, sjalotjes, knoflook, tomatenpuree, wildfond, wildzwijnfilet, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Lintpasta met kerriegarnalen

Ingrediënten:
droge witte wijn, bloem, garnalen, mossel, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, limoen, lintpasta, peper, roomboter, sjalotjes, suiker, knoflook, gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht uit Koch!:

Ingemaakte sjalotten

Ingrediënten:
chilipeper, korianderzaad, olijfolie, rozijnen, sjalotjes, suiker, knoflook, tomatenpuree, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Speltkoekjes

Ingrediënten:
ei, melk, gemberpoeder, kaneelpoeder, kaneelsuiker, boter, rietsuiker, speltbloem, bakpoeder en kardemompoeder

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Toon alle 84 recepten in dit boek