Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- meer dan 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Pruimen-bladerdeegschuitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, kwetsen, marsepein, poedersuiker, pruimen en roomboterbladerdeeg

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Maanzaadsoufflé

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, maanzaad, melk, poedersuiker, boter en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Frankische knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, bouillon, bloem, frankenwijn, kerriepoeder, kookroom, water, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, knoflook, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Jammoppen

Ingrediënten:
boter, custardpoeder, melk, frambozenjam, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perenmuffins

Ingrediënten:
birnenbrand, eieren, boter, melk, peren, poedersuiker, poire williams, rozijnen en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Blije kip in riesling

Ingrediënten:
biokip, boter, druiven, kippenbouillon, laurierblad, peper, sjalotjes, slagroom, tijm, knoflook en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Noordzee-vissoep met knoflookbrood

Ingrediënten:
chilipeper, boter, gezouten boter, garnaal, harder, kerriepoeder, kervel, poon, preien, rode paprika, stokbrood, knoflook, uien, venkelknol, visbouillon, vleestomaten, witte wijn en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Hazenbout met cranberrycompote

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, cranberrycompote, hazenbouten, mosterd, peper, slagroom, tl geraspte citroenschil, verse tijm, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Kipragout met champignons

Ingrediënten:
citroenrasp, droge witte wijn, bloem, gezouten boter, kippenbouillon, kippenpoten, mosterd, citroensap, witte champignons en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Notendriehoeken

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, bloem, eieren, boter, gehakt, hazelnoten, bakpoeder, water en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, eierdooiers, eieren, komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Romige rijstepap

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dessertrijst, kaneelstokje, melk, citroen en vanillestokje

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Zwijneragout met gedroogde pruimen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroen, gedroogde pruimen, jeneverbessen, olie, peper, rode wijn, sjalotjes, knoflook, tomatenpuree, wildfond, wildzwijnfilet, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! 1 notitie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Zalm met linzen en spinazie

Ingrediënten:
crème fraîche, gezouten boter, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotje, knoflook, wilde spinazie en zalmfilets

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Kaneelsterren

Ingrediënten:
eiwitten, gemalen amandelen, gemalen hazelnoten, poedersuiker, citroensap, kaneel, vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch!:

Badische slakkensoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, bloem, kookroom, kruidenbouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, knoflook, wijngaardslakken en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch!:

Harzer kaassoep

Ingrediënten:
kruiden, runderbouillon, prei, roomkaas en rundergehakt

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Schorseneren in bierbeslag met dip

Ingrediënten:
blond bier, eieren, bloem, gembersiroop, kerriepoeder, olie, peper, schorseneren, zout en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Toon alle 84 recepten in dit boek