Yvette van Boven - Home Made

Home Made

Een boek van Yvette van Boven

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Home Made, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe maakt u kaas met gewone dingen die u zeker in huis hebt? Hoe bouwt u in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? Hoe maakt u thuis ijs zonder een ijsmachine? En hoe verwerkt u de eigengemaakte kaas, gerookte worst, het ijs en talloze andere producten vervolgens in originele recepten?

Yvette van Boven legt alles aan u met stap-voor-stapfoto’s. zo leert u allerlei nieuwe gerechten te bereiden, zonder dat u naar de winkel hoeft voor dure en ingewikkelde apparaten. Na de uitleg volgen inspirerende recepten die tot experimenteren noden.Dit boek begint in de ochtend en werkt zichzelf al kokend de dag door. Van de middag - thee maken, taart bakken - naar het aperitief: zelf drank maken, de hapjes voor erbij. En van de avond - het diner, de kaas, het dessert - door naar de nacht: mosterd, ketchup en mayonaise maken voor wie laat is doorgegaan. Zelfs de hond wordt niet vergeten! Achter in het boek staan menu’s waarin de recepten te combineren zijn tot diners en buffetten voor allerlei gelegenheden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Romige knolselderij & saffraansoep

Ingrediënten:
crème fraîche, kippenbouillon, knolselderij, notenolie, olijfolie, saffraan, ui en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Gnocchi maken

Ingrediënten:
aardappel, ei, typo 00 bloem en zout

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / diner / nagerecht uit Home made:

Hangop

Ingrediënten:
citroen, poedersuiker, slagroom, vanillestokje en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Frisse bonensalade met radijs en caesar-dressing

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroen, knoflook, mayonaise, parmezaanse kaas, peper, peterselie, radijs, sperziebonen, sugarsnaps, tuinbonen, zout en zure room

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Bisque à ma facon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, knoflook, knolselderij, laurier, paprikapoeder, peen, peper, prei, rozemarijn, sjalot, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, venkelzaad, visbouillon, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Ontzettend lekkere salade van eendenborst en rode rijst

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, eendenborst, hazelnoten, karwijzaad, kerrie, knoflook, limoensap, little gem, olijfolie, peper, peterselie, rode rijst, rozijnen, witte wijnazijn, zout en zure room

Soort:
salade / wild / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Noten-karamelreep met gedroogde vijgen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde vijgen, lichte basterdsuiker, pitten, sinaasappel, stroop, walnoten, zonnebloemolie en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Mediterrane marinade

Ingrediënten:
basilicum, chilipeper, citroensap, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook en munt

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Pompoengnocchi

Ingrediënten:
eidooier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pompoen, pompoenpitten en typo 00 bloem

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Haringsalade

Ingrediënten:
appel, augurk, biet, haring, mayonaise, mosterdzaad, rode ui, witte peper, wodka en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

'Pizza bianco' van platbrood

Ingrediënten:
bloem, paddestoel, gist, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, salie, taleggio, tijm, truffelolie, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / nagerecht uit Home made:

Custard

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, maïzena, suiker, vanillestokje en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Home made:

Morningsmoothie

Ingrediënten:
aardbeien, banaan, citroensap, melk en vanillesuiker

Soort:
smoothie/milkshake
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kip, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Zoete bataatsoep met 'buttered cashews'

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cayennepeper, crème fraîche, kalfsbouillon, kikkererwten, knoflook, laurier, oregano, prei, roomboter, ui, witte wijn, zeezout en zoete aardappel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte