Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Picknick / ontbijt / brunch / lunch uit Home Made winter:

Kardemom & sinaasappelscones

Ingrediënten:
gemalen kardemomzaad, honing, marmelade, mascarpone, melk, oranjebloesemwater, roomboter, sinaasappelrasp, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Kippenleverpastei

Ingrediënten:
boter, cognac, kippenlever, roomboter, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Zoete bataatsoep met 'buttered cashews'

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cayennepeper, crème fraîche, kalfsbouillon, kikkererwten, knoflook, laurier, oregano, prei, roomboter, ui, witte wijn, zeezout en zoete aardappel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Appel & tomatenchutney

Ingrediënten:
appelciderazijn, cayennepeper, kerriepoeder, knoflook, lichte basterdsuiker, mosterdzaad, nootmuskaat, piment, sultanarozijnen, tomaten, ui en zure appel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

Tabouleh met granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kruiden, granaatappel, haricots verts, olijfolie, peper, tuinbonen en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / buffet / nagerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Amandel-appelomkeertaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, ei, friszure appel, geblancheerde amandelen, witte basterdsuiker en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Irish stew

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, gerst, koolraap, lamsbouillon, lamsvlees, laurier, pastinaak, peterselie, prei, tijm, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Jalopeño & appeldipsaus

Ingrediënten:
bieslook, bruine suiker, gember, jalapeñopeper, ketchup, ketjap, rodewijnazijn, troebel appelsap, verse koriander, versgemalen zwarte peper, worcestersaus en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Diner / hoofdgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Vistaco's met rodekoolsla

Ingrediënten:
chilipoeder, guacamole, karwijzaadjes, knoflook, komijn, koriander, limoen, mayonaise, plantaardige olie, rodekool, rode ui, salsasaus, tabasco, tortilla's, witte vis, zout, zure room en zwarte peper

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Zoete bataatsoep met 'buttered cashews'

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cayennepeper, crème fraîche, kalfsbouillon, kikkererwten, knoflook, laurier, oregano, prei, roomboter, ui, witte wijn, zeezout en zoete aardappel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Home made:

Voor meer energie

Ingrediënten:
banaan, frambozen en honing

Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Alle recepten van Yvette van Boven