Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Home made zomer

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Home made zomer, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het succesvolle boek van Yvette van Boven

  • 150 maakbare recepten voor voorjaar en zomer
  • Foolproof receptuur met veel stap-voor-stapfotografie en uitleg
  • Met Yvettes kenmerkende illustraties en vormgeving en de prachtige foto’s van Oof
  • Genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2012

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle eerste kookboek Home Made werd met prijzen overladen en verscheen in Engelse, Duitse en Franse vertaling. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d’hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland. De prachtige foto’s in Yvettes boeken werden gemaakt door haar man Oof.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Courgettecake met citroenglazuur

Ingrediënten:
citroen, courgette, ei, hazelnoten, kaneel, krenten, lichte basterdsuiker, olijfolie, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Inktvisjes à la horas

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroen, inktvisjes, olijfolie, peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Ingemaakte-citroenvinaigrette

Ingrediënten:
bruine suiker, dadelsiroop, honing, ingemaakte citroen, knoflook, komijnpoeder, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode ui, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Soort:
vinaigrette
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Crabcakes met frisse citrus-tomatenmayo

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, boter, broodkruim, citroen, crème fraîche, ei, eidooier, gerookt paprikapoeder, krabvlees, olie, paneermeel, peper, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, bladpeterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Home made zomer:

Pimm's

Ingrediënten:
citroen, ginger ale, ijsblokjes, komkommer, pimms no1, spa groen en verse munt

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Schelpjes met lentegroente, kropsla en rauwe ham

Ingrediënten:
boter, doperwten, droge witte wijn, groene asperges, kippenbouillon, kropsla, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, bladpeterselie, prosciutto, sjalot, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Moules à la moutarde et au pastis

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, mosselen, mosterd, peper, pernod, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, ui, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Gardianne de toro

Ingrediënten:
bloem, jeneverbessen, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, quatre épices, rode wijn, runderlappen, spekblokjes, stierenvlees, tijm, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht