Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made winter

Home made winter

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Home made winter, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Home Made Winter’is een boek vol comfort food. Het is de opvolger van het met lof en prijzen overladen ‘Home Made’ en maakt samen met ‘Home Made Zomer’ het jaar rond. Voor dit boek maakte Yvette van Boven, geïnspireerd door haar jeugd in Ierland en haar regelmatige verblijf in Frankrijk, een verzameling van gerechten waar uw hart weer warm van wordt. Ze geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn, zoals kroketten, pulled pork of appelcider. Stap voor stap begeleidt zij u bij het maken van boter, ossenworst of bijvoorbeeld baileys. Ook komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen. Net als bij ‘Home Made’ verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De prachtige foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle kookboeken, waaronder ‘Home Made’, werden met prijzen overladen en verschenen in Engelse, Duitse en Franse vertaling. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een restaurant in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Flapjacks

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, golden syrup, goudstroop, havermout en honing

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Drinken / cocktails uit Home Made winter:

Appleciderdigestief

Ingrediënten:
appelcider, brandy, calvados, citroensap, golden syrup en stroop

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Appel & tomatenchutney

Ingrediënten:
appelciderazijn, cayennepeper, kerriepoeder, knoflook, lichte basterdsuiker, mosterdzaad, nootmuskaat, piment, sultanarozijnen, tomaten, ui en zure appel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, groene kool, melk, nootmuskaat, prei en room

Keuken:
Iers
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Guinness fruitcake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroenschil, ei, gele rozijnen, gemberpoeder, guinness, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, slagroom, stout, sukade en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Notenpasta

Ingrediënten:
amandelen, appelstroop, hazelnoten, kaneel, pinda’s, suiker, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelspijs, blanke amandelen, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, melk, piment, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

(snelle) plumpudding

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, brandy, bruine basterdsuiker, citroen, dadels, ei, gemberpoeder, honing, kaneel, krentjes, nootmuskaat, paneermeel, rozijnen, speculaaskruiden, stroop, sukade en wittebroodkruim

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Sinterkoekjes

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, chinees vijfkruidenpoeder, crème fraîche, ei, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Porchetta

Ingrediënten:
buikspek, grof zeezout, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rozemarijn, salie, tijm, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Kardemomcake met hele peren & witte chocolade

Ingrediënten:
boter, conferenceperen, ei, kaneelstokje, kardemompeul, kardemompoeder, kruidnagel, steranijs, suiker, witte chocolade, witte wijn, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Ierse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, cayennepeper, crème fraîche, groentebouillon, knoflook en ui

Keuken:
Iers
Soort:
soep/bouillon