Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made winter

Home made winter

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Home made winter, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Home made winter is een boek vol comfort food. Yvette van Boven maakte, met inspiratie uit Ierland en Frankrijk, een verzameling van gerechten waar je hart weer warm van wordt. Yvette geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn. Stap voor stap begeleidt ze de lezer bij het maken van boter, osseworst of bijvoorbeeld baileys.Achterin komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen. Kortom: een nieuw, uiterst persoonlijk kookboek, vol recepten, tekeningen, verhalen en foto’s uit Ierland, Frankrijk en Nederland.Net als bij Home Made verzorgde Yvette het hele boek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren. Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle Home made werd verkozen tot Kookboek van het jaar 2010 en verschijnt binnenkort in Engelse vertaling in Australië, de VS, Engeland en Canada. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d’hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Guinness fruitcake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroenschil, ei, gele rozijnen, gemberpoeder, guinness, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, slagroom, stout, sukade en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelspijs, blanke amandelen, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, melk, piment, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Ierse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, cayennepeper, crème fraîche, groentebouillon, knoflook en ui

Keuken:
Iers
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Hot relish

Ingrediënten:
azijn, rode peper, suiker, ui en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Quinoa-appelcake

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, quinoa, rozijnen, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Ontbijt / brunch / lunch uit Home Made winter:

Havermout & fruitscones

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, gedroogde appel, gedroogde peer, havermout, karnemelk, poedersuiker, sinaasappelrasp, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Mariëtte's saucijzenbroodjes

Ingrediënten:
ei, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olie, paneermeel, piment, roomboterbladerdeeg, rundergehakt, speculaaskruiden, tabasco, worcestersaus en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Flapjacks

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, golden syrup, goudstroop, havermout en honing

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Spicy walnootjes

Ingrediënten:
chiliflakes, gemberpoeder, suiker, walnoten, zout en zoute sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Salt & vinagar crisp

Ingrediënten:
ciderazijn, olijfolie, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Ontbijtkoek

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberpoeder, honing, kaneel, korianderpoeder, melk, piment, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch