Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- ongeveer 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: chilipoeder, frituurolie, geelwortelpoeder, kikkererwtenmeel, okra, sumak en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, nieuwe aardappel, plantaardige olie, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: basmatirijst, doperwten, garam masala, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, koriander, kruidnagel, rode chilipepers en saffraandraadjes
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, groene kardemompeulen, kaneel, kruidnagels, mascarpone, nectarine, perzik, pruim, rozijnen, slagroom, vloeibare honing en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, rode chilipepers en rozemarijn
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / boter en olie
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, kokosroom, koriander, rode chilipeper, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, feta, flespompoen, garam masala, gedroogde chilivlokken, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, olijfolie, plantaardige olie, spinazie, zongedroogde tomaten in olie en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / groente / ovenschotel
Ingrediënten: geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: specerijenpasta voor zalm, zalmfilet en zalmmoot
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: blauwschimmelkaas en mangochutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: crème fraîche, kaneel, korianderzaad, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, tijm, witbroodkruim, yoghurt, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardbeienmoes, groen kardemomzaad, ijsblokjes, ijswater, kaneel, mangopulp, suiker, yoghurt, zout en zwartebessenpuree
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / cocktails
Ingrediënten: olijven, paddenstoelen, paprika en pepersalami
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: bourbon, gember, kalonjizaad, kaneelstokje, mango, moutazijn, rode chilipeper, ruwe rietsuiker en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: chapatimeel, chilipoeder, ghee, knoflook, komijnzaad, munt, plantaardige olie, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361