Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 5 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: barbecuesaus, chipotlepasta, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jalapeños, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, laurier, rode ui, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, tomatenketchup, tomatenpuree, tortilla's, ui, varkensschouder, yoghurt en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla
Ingrediënten: aardbeienmoes, groen kardemomzaad, ijsblokjes, ijswater, kaneel, mangopulp, suiker, yoghurt, zout en zwartebessenpuree
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / cocktails
Ingrediënten: geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: avocado, chipotlepepers, gerookt paprikapoeder, kerstomaat, koriander, lente-ui, limoensap, munt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: appels, bessen, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gember, hazelnoten, kaneel, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: dadels, gedroogde chilipepers, gedroogde chilivlokken, komijnzaad, ruwe rietsuiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: specerijenpasta voor zalm, zalmfilet en zalmmoot
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: appelsap, engelse mosterd, golden syrup, knoflook, oregano, peper, tomatenpassata, worcestershiresaus en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, citroentijm, karwijzaad, olijfolie, peperkorrels, vloeibare honing, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: paprika, groene chilipeper, jalapeños, kikkererwten, koriander, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, frituurolie, geelwortelpoeder, kikkererwtenmeel, okra, sumak en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, kokosroom, koriander, rode chilipeper, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: chilipepers, garam masala, gerookte bacon, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, koriander, laurier, nieuwe aardappel, olijfolie, pancetta, portobello's, tomaten, tomaten uit blik en ui
Keuken: Indiaas
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, nieuwe aardappel, plantaardige olie, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: eidooier, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneel, kruidnagel, mascarpone, ruwe rietsuiker en slagroom
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, chilipoeder, ei, geelwortelpoeder, garnaal, knoflookpasta, kokosrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361