Pascal Jalhay - Baru Belanda

Baru Belanda

Een ode aan de Indische keuken

Een boek van Pascal Jalhay

We hebben 226 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Baru Belanda, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.


Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.


Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).


Aantekeningen bij dit boek

Bij de indexering heb ik er voor gekozen om de recepten die bekend zijn (of duidelijk afgeleid zijn) van gerechten die hun oorsprong kennen in het huidige Indonesië als Indonesisch te labelen. In het boek wordt consequent gesproken van Indische gerechten. Daarmee wordt gedoeld op de keuken die in Nederland is gegroeid binnen de gemeenschap van (nakomelingen van) de voormalige bewoners van Nederlands Indië die naar Nederland kwamen toen Indonesië zelfstandig werd. Die keuken is in mijn ogen voornamelijk nog gebaseerd op traditionele Indonesische recepten, maar in een aantal gevallen ook sterk beïnvloed door Nederlandse en internationale keukens. Welke term ook wordt gebruikt; dit boek bevat een zeer interessante verzameling van eigentijdse interpretaties van gerechten uit een van 's werelds interessantste culinaire tradities

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Baru Belanda

Een greep uit de 226 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
langoustines, olijfolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Acar - Zoetzuur

Ingrediënten:
citroenblaadjes, gemalen geelwortel, kruidnagels, natuurazijn, peperkorrels en suiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sambal Goreng - Gebakken sambal met tempé

Ingrediënten:
arachideolie, biefstuk, extra zoete sojasaus, glasnoedels, javaanse suiker, knoflook, komkommer, laoswortel, rode chilipepers, rode ui, roerbakgroenten, runderbouillonblokje, salamblaadjes, tempé, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Emulsie van selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, gepasteuriseerd eiwit, groente, sushi-azijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zoetzure marinade

Ingrediënten:
citroengras, dressing, gemberwortel, korianderzaden, natuurazijn, rode chilipeper, suiker, water en witte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipvulling voor bapao

Ingrediënten:
bosui, cashewnoten, kipgehakt, knoflook, kokosolie, laoswortel, salamblad, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpastagelei

Ingrediënten:
gelatine en kruidenpasta

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Soto ayam - Kippensoep

Ingrediënten:
bernagie, bosui, citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberwortel, kemirinoten, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, korianderpoeder, laoswortel, sjalot, sojaolie, taugé, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor steak tartaar

Ingrediënten:
citroengras, ei, garnalenpasta, knoflook, kokosolie, sjalot, tomaat, witte wijnazijn en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kwarteleieren, laoswortel, rode chilipepers, rode sjalot en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
citroenrasp, langoustines en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Parels

Ingrediënten:
pandanblad, tapiocaparels en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
garnituur / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta

Ingrediënten:
garnalenpasta, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, laoswortel, rode chilipeper, rode ui, sjalot, tamarinde, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 226 recepten in dit boek