Hans Belterman - Indonesie

Indonesie

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 311 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Indonesie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Indonesie

Een greep uit de 311 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met garnalen - sambal goreng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, djeroek poeroet, dunne kokosmelk, goela djawa, knoflook, laos, noorse garnalen, sambal trassi, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken tahoe - tahoe goreng tepoeng

Ingrediënten:
arachideolie, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, rijstebloem, tahoe en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met pinda's - rempejek katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, maïzena, olie, pinda, rijstebloem, santen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van kip en garnalen - saté ajam dan oedang ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rijstwijn, citroengraspoeder, citroensap, djahé, droge sherry, gemberbolletjes op siroop, gembersiroop, gemberwortelpoeder, groene paprika, groene spaanse peper, kerstomaat, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, limoensap, mager kippenvlees, noorse garnalen, olie, peper, rode paprika, rode spaanse peper, sambal badjak, serehpoeder, suiker, ui, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekookte visjes - pallu mara

Ingrediënten:
citroensap, daoen salam, koenjit, kurkuma, limoensap, rode spaanse peper, verse ansjovis, verse sardientjes, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met groenten - ketoprak

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken garnalen - oedang goreng

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, jumbogarnalen, reuzengamba's, tijgergarnaal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 2 - bahmi djawa 2

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, chinese mie, djahé, groene spaanse peper, hollandse garnalen, kippenbout, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sambal badjak, sambal oelek, ui, verse bieslook en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Ontbijt / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omelet op Balinese wijze - dadar Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, kerrie djawa, ketjap benteng manis, mager kippenvlees, margarine, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ui - tahoe goreng bawang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, laospoeder, limoensap, olie, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met gedroogde visjes / met ebi - rempejek teri of ebi

Ingrediënten:
arachideolie, ebi, gedroogde garnalen, gedroogde visjes, ikan teri, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, maïzena, olie, rijstebloem, santen, serehpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid rundvlees uit Yogya - krengsengan Yogya

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, daoen salam, doorregen runderlappen, ketjap benteng asin, knoflook, rode spaanse peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, witte basterdsuiker, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met rode pepers 2 - gangsa 2

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, runderlappen, tomaat, trassi, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken vis in kokossaus - ikan boemboe santen

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreelfilet, mulfilet, rode poonfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Toon alle 311 recepten in dit boek