Hans Belterman - Indonesie

Indonesie

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 311 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Indonesie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Indonesie

Een greep uit de 311 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide garnalen met boontjes - rawon makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, goela djawa, jumbogarnalen, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, peper, sambal trassi, sperziebonen, ui, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Bananencurry met kokos - pisang kerrie dengan klappa

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Tempé-beignets - tempe goreng tepoeng

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, krulpeterselie, maïzena, olie, peper, prei, rijstebloem, tempé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Indonesie:

Zelf kroepoek bakken

Ingrediënten:
kroepoek en olie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met eieren - sambal goreng telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 2 - bahmi djawa 2

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, chinese mie, djahé, groene spaanse peper, hollandse garnalen, kippenbout, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sambal badjak, sambal oelek, ui, verse bieslook en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide kip, in de oven geroosterd - ajam pangang

Ingrediënten:
augurk, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, kippenbouillon, knoflook, komkommer, peper, sambal oelek, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde garnalen in pakjes - pepes oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laos, noorse garnalen, sambal oelek, sambal trassi, serehpoeder, sesamolie, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stomen / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken garnalen - oedang goreng

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, jumbogarnalen, reuzengamba's, tijgergarnaal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / nagerecht uit Indonesie:

Zoete ananas - nanas manis

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, gedroogde kokos, goela djawa, klapper en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
fruit
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Soto Madura

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, braadkuiken, citroen, citroengras, djeroek poeroet, dunne kokosmelk, ei, kemirienoten, kencur, kentjoer, knoflook, laos, mihoen, rijst, rijstvermicelli, serehstengel, taugé, ui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Duivelse kip - ajam setan

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, lombok rawit, sambal oelek, spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met roerei en garnalen - sambal goreng telor kotjok

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet uit padang (met saus) - telor dadar Padang (gamboang) - met saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilisaus, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade van boontjes - lalab boentjis

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, limoensap, limoenschil, olie, sambal badjak, sperziebonen, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip uit Manado - ajam goreng Manado

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, drumsticks, ei, kippenbout, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, rode spaanse peper, tomaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Duits
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in hete saus - ajam seraki pedis

Ingrediënten:
braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroen, daoen salam, goela djawa, kemirienoten, kippenbouillon, knoflook, laos, prei, sambal oelek, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Toon alle 311 recepten in dit boek