Hans Belterman - Maleisie

Maleisie

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 38 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Maleisie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Maleisie

Een greep uit de 38 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kippelevers - semoer ati boekit besi

Ingrediënten:
arachideolie, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, kerrie, ketjap benteng manis, kippenlever, knoflook, melk, prei, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kip in kokossaus - ajam rendang

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, peper, sambal oelek, suiker, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten - sajoer masak lemak 22

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Maleise pindasaus - saus katjang malaya

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, gedroogde spaanse pepertjes, ketjap benteng manis, knoflook, kokosolie, lombok rawit, pindakaas, sambal trassi, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sterk gekruide maaltijdsoep met kip - soto ajam pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, braadkuiken, daoen salam, djahé, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, mihoen, rijstvermicelli, rode ui, sambal badjak, sambal oelek, ui, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maleisie:

Knapperige flensjes - roti jala

Ingrediënten:
bloem, dunne kokosmelk, ei, geklaarde boter, ghee en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met kip en paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, champignon, doperwt, drumsticks, ei, gedroogde shiitake, groene spaanse peper, kippenbout, knoflook, paksoi, peper, rijst, rode spaanse peper, rode ui, tomaat, voorjaarsui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sambal van gebakken visjes - sambal goreng ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroengras, citroensap, daoen salam, kleine visjes, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, sereh, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip in gekruide kokossaus - ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gemberwortel, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, sambal oelek, suiker, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde vis in kokossaus - goelai ikan kelapa

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, garam masala, gedroogde kokos, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, prei, sambal oelek, schelvis, scherp kerriepoeder, ui, voorjaarsui, zeebaars, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis met kokos in een jasje - ikan kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, citroensap, djahé, gedroogde kokos, gemberpoeder, gemberwortel, kabeljauw, klapper, knoflook, mild kerriepoeder, sesamolie, verse koriander, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stomen / vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maleise saté's van rundvlees - satay daging malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, dikke kokosmelk, gemalen komijn, entrecote, goela djawa, kerrie, koenjit, komijn, kurkuma, rundvlees, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / pekel en marinades
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 2 - goelai ajam 2

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, limoen, limoensap, margarine, milde kerrie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gekruide rijst - nasi lemak

Ingrediënten:
bouillon, geklaarde boter, ghee, kardemomzaadhulzen, kruidnagel, langkorrelige rijst, pijpkaneel, rode ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met bloemkool en komkommer

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, boter, ei, garnalen, groene spaanse peper, kipfilet, kippenvlees, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, rijst, rode spaanse peper, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Toon alle 38 recepten in dit boek