Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Het krokettenboek , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.
Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloed, dessertrijst, eiwit, frituurolie, gedroogde abrikozen, gelatineblaadjes, kardemompeulen, melk, paneermeel, room, sinaasappelsap, sinaasappelzeste, suiker en sushirijst
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bechamelsaus, bloem, boter, ei, eiwit, frituurvet, kabeljauw en paneermeel
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, paneermeel, peper, runderbouillon, rundersoepvlees en zout
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, paneermeel, peper, vis, visbouillon en zout
Ingrediënten: boter, bruine bonen, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, paneermeel, uiensaus, vet en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-perenstroop, basterdsuiker, blanke azijn, bloem, boter, doorregen runderlappen, fijn paneermeel, gelatine, kruidnagel, laurier, natuurazijn, ontbijtkoek, paneermeel, grof, peper, runderbouillon, ui, water en zout
Keuken: Limburgs
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, ijswater, knoflook, prei, ui, vleesresten gevogelte, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: ei, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, rozijnen en suiker
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blanke saus, broodkruim, duxellesaus, ei, frituurolie, kalfsvleesragout, kruidnagel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rijst en witte peper
Keuken: Italiaans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bechamelsaus, ei, frituurolie, kerrie, kerriesaus, kokosmelk, kreeftenvlees, paneermeel, rijst en visbouillon
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruim, eidooier, eiwit, frituurolie, kalfsbouillon, kippenbouillon, kippenvlees, olie, paneermeel, peper, slagroom, truffel, truffelnat, zout en zwezerik
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: ei, kruidige kroketmassa, kwartelei, paneermeel, pureekroketmassa, viskroketmassa en vleeskroketmassa
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappel, amandelen, ei, frituurvet, witbroodkruim, peper, truffel en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, cayennepeper, champignons, ei, oester, oesternat, kreeftenboter, paneermeel, sauce soubise en vinblancsaus
Keuken: Frans
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, fijn paneermeel, gelatine, grof paneermeel, maggi, mosterd, nootmuskaat, peper, peperkorrels, roomboter, slagroom, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, ei, garnalenvulling, gehaktvulling, oud brood, peterselie, reuzel, visvulling en vleesvulling
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: broodkruim, ei, frituurolie, konijnenragout, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: beschuitkruim, boter, ei, garnalen, meel, nootmuskaat, peterselie, reuzel en room
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, groente, groentebouillon, paneermeel, peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: bouillon
Ingrediënten: aardappel, broodkruim, citroen, ei, frituurvet, kipfilet, knoflook, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundvlees, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: broodkruim, eidooier, eiwit, gevogeltemaagjes, kalfsuier, kalfszwezerik, melk, merg, paddenstoelen, paneermeel, reuzel, room, roomkaas, spek, truffel en tuinkruiden
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, kalfsbouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: noten
Ingrediënten: aardappelen, boter, ei, eidooier, frituurolie, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, eidooier, eiwit, frituurvet, gerookte ossentong, gruyère, macaroni, magere ham, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, tomatenpuree en tomatensaus
Keuken: Duits