Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Zuppa di pesce - Vissoep

Ingrediënten:
garnalen, groene spaanse peper, inktvis, knoflook, knoflookolie, langoustine, laurier, mosselen, olijfolie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rivierkreeftjes, rode mul, tandbaars, venusschelpen, visbouillon, witbrood, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zwaardvis en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, caciocavallo, ei, kippenbouillon en pecorino

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Ivans cassata

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gekonfijte citroen, gekonfijte meloen, gekonfijte noten, gekonfijte sinaasappel, melk, pistache, pistache-ijs, pistache sponge-cake, pure chocolade en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Snack of tussendoortje uit Made in Sicily :

Torrone - Nougat

Ingrediënten:
amandel, fijne tafelsuiker, honing, kaneel, pistache, sesamzaad en sinaasappelzest

Keuken:
Italiaans
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Cuscus con zuppa di pesce - Vissoep met couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, couscous, kabeljauw, kaneelpoeder, knoflook, knoflookolie, laurier, olijfolie, poon, prezzemoli e aglio, rode spaanse peper, tandbaars, tomatenpuree, ui en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon