Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, peper, rode wijn, rundergehakt, suiker, tomatensaus, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: aubergine, gedroogd pepertje, knoflook, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, ei, eierdooier, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, zout en peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, san marzanotomaten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kaneel en siciliaanse bloedsinaasappel
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, broodjes, kerstomaat, komkommer, olijfolie, oregano, peterselie, rode ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, cactusvijgen, amandel, kaneel, kruidnagel, laurierblad en sinaasappelschil
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, linzen, pasta, rozemarijn, tomaat, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: alkermes, amandelmeel, banketbakkersroom, bloem, ei, eierdooier, eiwit, glucose, poedersuiker, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, citroenzest, citrusschil, eierdooier, gekonfijte pompoen, gekonfijte rode kersen, kaneel, melk, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, sukade, water en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: bloem, fijne tafelsuiker, kaneel, passito, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, vanille-essence, wijnazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, calamari, citroen, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie en tomatensaus
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, bloem, citroen, ei, olijfolie, peper, peterselie, sla en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bittere cacao, bloem, ei, eiwit, fijne suiker, gekonfijt fruit, pistaches, kaneel, marsala fine, reuzel, ricotta, vanillemerg, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode ui, varkensribstuk, venkelknol, venkelzaad, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, jonge tuinbonen, munt, parmaham, peper, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: courgette, knoflook, olie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek