Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, brandy, chilipeper, garnaal, knoflook, kreeft, mosselen, olijfolie, peterselie, scampi, spaghetti, strandkrab, tomaat, tomatensaus, ui en zandoesters
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: courgette, courgettebloemen, garnaal, knoflook, maccheroncini, olijfolie, peper, peterselie, room, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, fijne tafelsuiker, kaneel, passito, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, vanille-essence, wijnazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, peper, rode wijn, rundergehakt, suiker, tomatensaus, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel, gelatine, bloem, bosvruchten, boter, citroenzest, ei, eigeel, eiwit, italiaanse meringa, limoncello, poedersuiker, slagroom, suiker, water en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, citroenzest, droge witte wijn, groentebouillon, kaneel, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, peper, peterseliestelen, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest, tijm, tomaat, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, rozemarijn, salie, ui, varkensbovenpoot, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloem, buffelmozzarella, komkommerkruid, melk, munt, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, peper, rode ui, witte bonen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, knoflook, munt, olie, oude caciocavallo, peper, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipepertje, droge witte wijn, garnaal, knoflook, olijfolie, paccheri, tomatenpulp en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovis, citroensap, citroenzest, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: broodkruim, citroenzest, ei, kaneel, marmelade, melk, rozijnen, suiker en walnoten
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogd chilipepertje, broodkruimels, knoflook, olijfolie, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloemkool, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, geweekte stokvis, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroenzest, ei, melk, rum, sinaasappelzest, suiker, vanillepeul, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek