Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: basilicum, extra vierge olijfolie, kapperappeltjes, kappers, kerstomaat, peper, peterselie en primo sale
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, citroensap, eierdooier, mosterd, peper, rozemarijn, zonnebloemolie, zout en peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, groene olijven, kappertjes, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, witte vis, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bittere cacao, bloem, ei, eiwit, fijne suiker, gekonfijt fruit, pistaches, kaneel, marsala fine, reuzel, ricotta, vanillemerg, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, extra vierge olijfolie, fusilli, pistaches en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, gist, melk, olijfolie, oregano, reuzel, suiker, water, wilde munt, worstvlees en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: citroensap, gedroogde chilipeper, kaneelstokje, meloen, roze peper, steranijs, suiker, water en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde tomaat, broodkruimels, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: brood, citroen, droge witte wijn, gedroogd chilipepertje, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, peterselie en verse tijm
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelmelk, blanke amandelen, citroenschil, jasmijnbloesem, kaneel, maïzena, pistachenoten, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode ui, varkensribstuk, venkelknol, venkelzaad, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: banketbakkersroom, gelatine, citroensap, citroentijm, honing, munt, pijpkaneel, taartbodem, vijgen en water
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: courgette, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, spaghetti en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, boompitten, olijfolie, rozijnen, sardienfilet, ui en venkelknol
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek